Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Április 04. 16:23, hétfő | PR
Forrás: (x)

Légkompresszorok és az ipari felhasználók

Légkompresszorok és az ipari felhasználók

Habár a gázsűrítők lényegében mindenki számára elérhetők, az ipar meglehetősen fontos alkalmazási területnek számít.

Az ipari szereplők jól körvonalazott igényekkel rendelkeznek a berendezésekre vonatkozóan, melyeket a megfelelő széria képes is teljesíteni.

Kompresszorok régen és ma

Mielőtt még túlságosan zavaróvá válna a fogalmak keveredése, érdemes tisztázni valamit. Kompresszor és légkompresszor alapvetően ugyanaz. Bár természetesen nüansznyi különbségekről lehetne beszélnünk, de esetünkben a két szó egymás szinonimájaként tekintendő. A légkompresszorok története tehát régre nyúlik vissza, az első, levegő sűrítésére szolgáló eszközök már évszázadokkal együtt megjelentek. Ezek persze még nagyon messze álltak a mai modellektől.

A kompresszorok legnagyobb fejlődést hozó korszaka az 1970-es évektől datálható. Ekkor jelentek meg például az első hordozható és elektromos modellek, melyek tekintélyes résszel bővítették a lehetséges alkalmazási területeket. Ezeket a területeket pedig leginkább a kompresszorok működési elve és az abból fakadó teljesítmény jelöli ki. Technológiák jöttek és mentek, különféle típusok tűntek el a süllyesztőben, mára pedig két termékcsalád képviseli az összkínálatot. Ezek azonban képesek minden típusú igénynek megfelelni.

Alkalmazási területek

Ha a kompresszorok által megcélzott felhasználókról beszélünk, két nagyobb csoportot különböztethetünk meg: a barkács és hobbi, illetve az ipari vásárlókat. A légkompresszorok kínálatának két fő termékcsoportja is ezt igyekszik lekövetni. Előbbi esetben leginkább a dugattyús kompresszorok számítanak népszerű termékeknek. Alacsony árú, költséghatékonyan fenntartható modellek, melyek a hétköznapi alkalmazásokra kiválóan megfelelnek. Teljesítményük ebből fakadóan kisebb, így komolyabb igénybevételre nem alkalmasak.

Ezzel szemben a csavarkompresszorok már jóval komolyabb erőt és teljesítményt képviselnek. Működési elvüknek köszönhetően strapabíró és folyamatos munkára képes eszközök. Segítségükkel nagy mennyiségű sűrített levegő állítható elő, mely használat esetén is folyamatosan pótlásra kerül. Az ipar számára pedig ez a megbízhatóság és folyamatos rendelkezésre állás elengedhetetlen. Épp ezért váltak ez ilyen típusú kompresszorok az ágazat szereplőinek első számú választásává.

Légkompresszorok az iparban

Ahogy említettük tehát, a csavarkompresszorok teljesítményüknek és folyamatos működésüknek köszönhetik ipari népszerűségüket. Legyen szó akár gyártásról, akár már ipari folyamatokról, az állandóság kulcsfontosságú. A bármilyen meghibásodásból vagy mulasztásból fakadó kiesések jelentős anyagi károkat okozhatnak a nagyvállalatok számára. Az iparban kifejezetten nagy volumenű gépekkel dolgoznak, melyek számára szintén megterhelő lehet egy hirtelen üzemszünet.

A csavarkompresszorok az iparban gyártósorokat, gépeket képesek üzemeltetni, pneumatikus eszközök hajtóerejét adják. Sok esetben akár egészen specifikus feladatokat is elláthatnak, úgy mint tisztítás, töltőgépek üzemeltetése és még sorolhatnánk. A leglényegesebb mozzanat ebben az egész sorban a folyamatos működés. Ezek a berendezések megbízhatóan teszik a dolgukat és garantálják, hogy a termelés zökkenőmentes lehessen. Az ipar sűrített levegő igényének kielégítésére tehát ez a fajta légkompresszor jelenti a választ.

Címkék: légkompresszor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat