Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Szeptember 26. 09:26, hétfő | Helyi

Légzsákok robbantak fel az esztergomi Széchenyi téren

Légzsákok robbantak fel az esztergomi Széchenyi téren

Közlekedésbiztonsági Napot tartott pénteken a Suzuki az Esztergomi Rendőrkapitányság, az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság és más szervezetek részvételével a város főterén.

A rendezvény látványos bemutatókkal, filmvetítéssel és előadásokkal hívta fel a figyelmet a biztonságos autós és kerékpáros közlekedés, valamint a tűzmegelőzés fontosságára.

Megnyitó beszédében Yoshinobu Abe, az esztergomi Suzuki gyár új vezérigazgatója elmondta, a rendezvény fő célja az volt, hogy a gyakorlatban is megjelenítsék a Suzuki filozófiáját: „A biztonság mindenek előtt”. A cégvezető hozzátette: 2005 óta minden Suzuki autó 5 csillagot kapott a gépjármű-biztonságot vizsgáló EURNCAP minősítési rendszerben. Az esztergomi gyár a világ 102 országába szállítja az itt gyártott járműveket.

A Közlekedésbiztonsági Nap programjai között két alkalommal is szerepelt légzsák-robbantási bemutató: a technikusok egy Suzuki SX4 S-Cross autón demonstrálták a Suzuki autókban alapfelszereltségnek számító hét darab biztonsági légzsák közül a front-, az oldal-, a térd- és a függönylégzsákok működését.

A rendezvény kiemelt programja egy valósághű baleset- és mentés-szimuláció volt, amelynek során autóroncsok, önkéntes szereplők, valamint a rendőrség, a mentőszolgálat és a tűzoltóság munkatársai és járművei segítségével mutatták be egy autóbaleset kiváltó okait és következményeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.