Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2013. Július 19. 00:00, péntek | Helyi

Lendületes verseny és 32 tatabányai érem Tótkomlóson!

Lendületes verseny és 32 tatabányai érem Tótkomlóson!

Egyre bővülő részvétel mellett rendezték meg a nemzetközi szenior úszóversenyt Tótkomlóson, ahol a környező országokból is szép számmal vettek részt a lelkes versenyzők

A Tatabányai Vízmű SE leigazolt sportolói mellett a férfi vegyes és a mix váltó immár állandó tagja a gyulai Legeza László, aki pillangójával és baráti lelkesedésével is erősíti a mieinket, azaz, immáron vele teljes a csapat.
A helyezetteknek az érmeket idén Szabó Joe olimpiai bajnok adta át, a tatabányai versenyzők összességében harminckét alkalommal, 21 arany-, 6 ezüst- és 5 bronzérem átvétele után foghattak vele kezet a csodálatos környezetben zajló és a pörgős szervezés mellett rendkívül élvezetes küzdelmeket követően.
A Tatabányai Vízmű SE szenior úszói öt váltóban indultak (4 X 33 1/3 női/férfi gyors és vegyes, valamit vegyes mix váltó) és valamennyiben maguk mögé utasították a mezőnyt, de egyéni számokban is sok-sok érmet hoztak haza.
Aranyérmet nyert Papp Károly és Tóth Zoltán 33 1/3 mellen, Kiss Anna pedig 133 1/3 vegyesen. Tátrai Zsuzsa, Balla Mariann, Hansági Zsuzsa és Papp Károly ezüstérmes lett 33 1/3 gyorson, Tátrai Zsuzsa 33 1/3 háton, valamint Tóth Zoltán 133 1/3 vegyesen. Több bronzérmet is szereztek: Tátrai Zsuzsa és Szölösiné Fodor Anna 33 1/3 mellen, Kiss Anna 33 1/3 pillangón és háton, Papp László szintén mellen.
Nemcsak jól, hanem szépen is úsznak a tatabányai szeniorok, látszik, hogy örömüket lelik ebben a sportban. Ahogy egyikük fogalmazott, nem feltétlenül az a cél, hogy mindig nyerjenek, hanem sokkal inkább az, hogy élvezzék az úszás minden pillanatát, egészen addig, amíg a medencében vannak.
Az összehangolt mozgás ritmikája adja a lényeget, az úszás tulajdonképpen a karok és a lábak költészete. Ahogy Anatole France is mondja: „A szép mozgás a szem muzsikája."
„Az úszás volt régen, és most megint az úszás lett az életünk! Amíg élünk, úszunk, amíg úszunk, élünk!” – mondta fáradtan, de boldogan az egyikük.
Gratulálunk a csapatnak!

Címkék: tvse, tvse hírei

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben