Városlista
2023. szeptember 23, szombat - Tekla

Hírek

2011. November 23. 15:31, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Léptek a németek - változhat a magyar növekedési várakozás

Léptek a németek - változhat a magyar növekedési várakozás

Visszanyeste korábbi gazdasági növekedésre adott előrejelzését a német jegybank.

A Bundesbank nyáron még csaknem 2 százalékos növekedéssel számolt, most már csak fél és egy százalék közötti bővülést vár a német gazdaságtól.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy ha a német gazdaság jövő évi növekedési kilátásai megbicsaklanak, akkor elképzelhető, hogy a most 1,5 százalékra tervezett magyar növekedési előrejelzést lejjebb viszi a kormány. Közben a német pénzügyminiszter azt mondta, jövőre egyensúly közeli költségvetés lesz Németországban. A GDP-arányos államháztartási deficit az Európai Bizottság előrejelzése szerint idén 1,3, jövőre pedig 0,7 százalék lesz. A pénzügyminiszter az euróövezeti válságkezelésről szólva ismét elutasította az Európai Központi Bank nagyobb szerepvállalását.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: gdp, németország

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Belföld

Október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása

Kilenc nap múlva, október 1-jén indul a bankok kötelező lakossági tájékoztatása - figyelmeztetett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteki közleményében.

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Belföld

Novák Katalin Texas kormányzójával tárgyalt

Texas állam ugyanazon értékek mellett áll ki, mint Magyarország - jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Austinban, amikor kétoldalú gyakorlati és elvi együttműködési lehetőségekről tárgyalt.

2023. Szeptember 22. 11:00, péntek | Belföld

Nébih: szezámolajat hívtak vissza a forgalmazók

Magas ásványiolaj-tartalom miatt visszahívták a forgalmazók a fekete szezámolajból készült, Yi Yuan márkájú terméket a forgalomból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

2023. Szeptember 22. 06:00, péntek | Belföld

Hétvégén többfelé kell esőre, zárporra, zivatarra számítani