Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 09. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztattak egy határsértőket szállító hajléktalan férfit

Letartóztattak egy határsértőket szállító hajléktalan férfit

Nem jogerősen letartóztatott a Budakörnyéki Járásbíróság pénteken egy hajléktalan férfit, aki ötvenöt szír illegális bevándorlót szállított egy teherautóban Nyugat-Európa felé kedden.

A Budapest Környéki Törvényszék az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a történtekről azt írta: decemberben ötvenöt szír állampolgár Szerbiában megbízott egy ismeretlent azzal, hogy fejenként 3000-4500 euróért szervezze meg Nyugat-Európába jutásukat. Miután a külföldiek letétbe helyezték az összeget, január 4-én egy föld alatti alagútrendszeren át, egy kijelölt segítővel jogellenesen átlépték a szerb-magyar határt, gyalog az ország belseje felé indultak, majd egy földútnál várakoztak.

Másnap a gyanúsított teherautóval felvette a szíreket, és elindult velük Ausztria felé, de a rendőrök nem sokkal később az M5-ös autópályán feltartóztatták a járművet, majd a sofőrt és utasait elfogták.

A gyanúsított - aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt nyomoz - bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezik, feltehetően hajléktalan, így az ügyészi indítvány szerint szabadlábon hagyásával fennáll a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatáson meghallgatta a gyanúsítottat, és az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítésénél hozandó határozatáig, legfeljebb február 8-áig elrendelte a letartóztatását.

A döntés ellen a gyanúsított és a védője fellebbezett, ezért a végzés nem végleges, de végrehajtható - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.