Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 08. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Letették a győri Audi-üzem alapkövét - kétezernél több embert vesznek fel

Letették a győri Audi-üzem alapkövét - kétezernél több embert vesznek fel

Letették a győri Audi gyár újonnan épülő üzemének alapkövét.

 

A korábban jelzett 1.800-nál háromszázzal több, 2.100 munkahelyet teremt Győrben az Audi - jelentette be az új üzem mai alapkőletételi ünnepségén Rupert Stadler, az Audi igazgatótanácsának elnöke. A korábban közöltek mellett arról is döntés született, hogy Győrben saját présüzemet állít fel a járműgyártó. Orbán Viktor szerint 'rendkívül hízelgő ítéletet' mondtak ki a befektetők, amikor az a döntés született, hogy bővítik a győri Audi-gyárat, azt üzenve ezzel, hogy 'a magyaroknak van jövőjük'.

Az Audi AG több mint 900 millió eurós beruházást szán a fejlesztésre, amely révén a motorgyártás mellett eddig csupán sportkocsikat összeszerelő Audi Motor Hungaria teljes gyártási folyamatot lefedő autógyárrá bővül: 2013-tól évente 125 ezer jármű hagyja el a gyártósorokat, mégpedig úgy, hogy az eddigiekkel szemben nem Ingolstadtból érkeznek az alkatrészek és a karosszériadarabok-írja a Világgazdaság Online.

A felépítendő karosszériagyár, a lakkozóüzem és a járműszerelde mellett az újonnan vásárolt 200 hektárnyi területen egy présüzem is épül. Minderre azért van szüksége a német vállalatnak, hogy ki tudja elégíteni modelljei irénti egyre élénkülő keresletet. 'Ez a gyárbővítés jelentős mérföldkő növekedési stratégiánkban' – hangsúlyozta Rupert Stadler, hozzáfűzve:

Az Audi Hungaria Motor Kft. létszáma tavaly több mint ötszázzal 6100-ra bővült, és mára elérte a 6500 főt. A most kezdődött gyárbővítés révén létesülő 2100 munkahellyel és a beszállítói körrel együt a vállalat mintegy 15 ezer ember megélhetését fogja biztosítani két év múlva. Az Audi Hungaria árbevétele tavaly 4,775 milliárd euróra emelkedett a 2009-es 3,875 milliárdról. Az autógyártó cég győri beruházásainak összértéke meghaladta a 4 milliárd eurót azt követően, hogy a tavalyelőtti 187 millióval szemben 2010-ben 247 millió euró értékű beruházásokat valósítottak meg.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni