Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. Augusztus 08. 00:00, szombat | Helyi

LeZÁRULT a rugalmas munkahely kialakítására irányuló projekt

LeZÁRULT a rugalmas munkahely kialakítására irányuló projekt

Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában sikerrel zárult A munka és a magánélet összehangolását segítő munkahelyi kezdeményezések Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában című projekt.

A projekt célja az volt, hogy kialakítsa és bevezesse a Hivatal szervezetében a rugalmas foglalkoztatási formákat.

A projekt célcsoportja a Polgármesteri Hivatal munkavállalói voltak, ugyanakkor a program megvalósulása a város lakosságára is kihat, hiszen a fejlesztések révén javulhat a szolgáltatások, ügyfélfogadások színvonala, és így a Hivatalt felkeresők elégedettsége.
A TÁMOP-2.4.5-12/7-2012-0480-as számú, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló, 100 %-os támogatottságú projektben a megítélt támogatás összege 15 millió forint volt.

A 2014. március 16. és 2015. július 15. közötti projektben az alábbi fejlesztések valósultak meg:

Már a pályázat benyújtásához, 2012-ben elkészült egy előzetes szükségletfelmérés, amely feltárta a rugalmas foglalkoztatási formák iránti lehetőségeket és igényt.
A megvalósítás során 5 különböző témájú (időgazdálkodás, kommunikációs készségfejlesztés, konfliktus menedzsment, stresszkezelés, nonverbális kommunikáció) képzésen, tréningen vett részt a hivatal mintegy 62 munkavállalója. Ezen túl a hivatal alkalmazottjai esélyegyenlőségi és környezeti-fenntarthatósági ismereteket szereztek.
Tanácsadói tevékenységek keretében vizsgáltuk meg a nem szokványos foglalkoztatási formák (például rugalmas munkaidő, távmunka) kialakításának és bevezetésének lehetőségét.
Egyelőre kísérleti jelleggel, néhány iroda vonatkozásában bevezettük a Hivatalban a rugalmas munkavégzés rendszerét. Ezen foglalkoztatási forma véglegesítése a néhány hónapos próbaidőszak után megtörténik.
Az átszervezéshez beszereztük a szükséges számítógépeket, valamint a projekt megvalósításához a dokumentációs, archiválási anyagokat.

A projekt elérte a célját, hiszen hozzájárul a Polgármesteri Hivatalban a foglalkoztatás rugalmasságának növeléséhez, elősegíti a munka és a magánélet összeegyeztetését a hivatal dolgozói körében, ily módon növelve a családbarát munkahely jelleget. Reméljük, hogy mindezen eredmények, a széles körű és minőségi munkavállalói képzéssel egyetemben erősítik hivatali szolgáltatásaink ügyfélcentrikusságát, valamint a barátságos ügyintézési légkört.

Címkék: tatabánya város

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.