Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 05. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Lovagi játékok Visegrádon

Lovagi játékok Visegrádon

Minden évben július második hétvégéjén rendezik meg a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat, amely idén július 7-10 között várja az érdeklődőket. A program a lovagi torna kivételével ingyenes.

 

Az idén négy naposra bővülő rendezvény minden délelőtt a templomtól a palotáig tartó királyi menettel indul. A Fő utcán a középkori város hangulatát idézik az árusok, akik a régi mesterségek portékáit kínálják a látogatóknak. Ki lehet próbálni a korabeli sportok valamelyikét is, az íjászatot, a lovaglást vagy a lándzsavetést.

Délutánonként több alkalommal tartják meg a másfél órás lovagi tornát, ahol a csehek, lengyelek, olaszok, bajorok küzdenek meg egymással. Visegrád volt a színhelye az 1335-ös királytalálkozónak, amelyen a lengyel, a cseh és a magyar király vett részt. E középkori királytalálkozó korát idézi a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, amely immár 25 éves múltra tekint vissza.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.