Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 09. 08:13, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Ma kezdődik a főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása

Ma kezdődik a főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása

Kedden kezdődik és a tervek szerint csütörtökig tart a főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) várhatóan pénteken dönt az eredményről

- közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az MTI-vel hétfőn.

A közleményben felidézték: a Kúria végzése alapján az NVB döntött a főpolgármester-választáson leadott érvényes szavazatok átvizsgálásának és újraszámlálásának módjáról. Ehhez a fővárosi kerületi helyi választási irodák közreműködését veszik igénybe.

Az NVB emellett felkérte a kerületi helyi választási irodákat arra, hogy az újraszámlálást a székhelyükön, egy helyiségben, az NVB egy vagy több tagja jelenlétében tartsák meg.

A közleményhez mellékelt táblázat szerint kedden az I., az V., a VI., a VII., a XVI., a XVII., a XXII. és a XXIII. kerületben vizsgálják át a voksokat. Szerdán a II., a III., a IV., a XI., a XIII., a XIV., a XVIII. és a XXI. kerület következik, csütörtökön pedig a VIII., a IX., a X., a XII., a XV., a XIX. és a XX. kerület.

Az újraszámlálás sajtónyilvános, azonban előzetes regisztrációhoz kötött - írták.

A tájékoztatás szerint az újraszámlálás folyamatát a nemzetközi megfigyelők mellett a főpolgármester-választás versenyben lévő jelöltjei által megbízott megfigyelők is figyelemmel kísérhetik.

A Nemzeti Választási Bizottság várhatóan pénteken dönt a főpolgármester-választás eredményéről - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.