Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Április 22. 09:22, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Madárinfluenza - Száz felett a H7N9 vírus fertőzöttjeinek száma Kínában

Madárinfluenza - Száz felett a H7N9 vírus fertőzöttjeinek száma Kínában

Száz fölé emelkedett a H7N9 típusú madárinfluenza vírussal fertőzöttek száma Kínában a hét végére; közülük húszan haltak bele a fertőzésbe, míg 12-en gyógyultan távozhattak a kórházakból - jelentette a kínai média hétfőn.

Továbbra is jellemzően Kelet-Kínában terjedt a vírus, amelynek pontos eredetét és a fertőzés módját még mindig nem ismerik a szakemberek. A kínai hatóságok és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kitart álláspontja mellett, miszerint a rendelkezésre álló kutatási eredmények azt igazolják, a H7N9 nem, vagy csak rendkívül különleges körülmények között terjed emberről emberre.
A napokban megérkezett Kínába a WHO nemzetközi kutatócsoportja, amely az ottani szakértőkkel együtt keresi a rejtélyes kórral kapcsolatos kérdésekre a választ. Az amerikai, európai és ausztrál szakemberekből álló csoport eredményeit a későbbiekben fogják nyilvánosságra hozni.
A 12 gyógyult betegről elmondták, hogy további hat hétig rendszeres kontrollvizsgálatokon kell átesniük. Hozzátették: a fertőzöttek nagy része idős és más krónikus betegségben szenved, például szív- vagy cukorbeteg, ezért az ő kezelésük bonyolultabb feladat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.