Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Szeptember 19. 09:36, csütörtök | Helyi sport

Magabiztos győzelem és továbbjutás a kupában

Magabiztos győzelem és továbbjutás a kupában

Fölényes idegenbeli győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Veszprémi Egyetem ellen a Magyar Kupa első fordulójában, kedden este

A TAC 40-23-ra verte NBII-es ellenfelét és bejutott a második fordulóba.

Magyar Kupa, 1. forduló:
Veszprémi Egyetem (NBII) - Tatai AC (NBI/B) 23-40 (8-20)
legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik 9, Kőhalmi Dániel 5, Kanyó Bence, Gróf Richárd, Hollós Máté, Márton Ádám 4-4

A hazai csapat idén jutott fel az NBII-be, ahol új edzővel vágnak neki a bajnokságnak és többek között két Komárom-Esztergom megyei csapatnak, a Komáromnak és a Tarjánnak is ellenfelei lesznek.

A Tatai AC esélyeshez méltón, végig magabiztosan játszva győzte le a fiatal és lelkes veszprémi egyetemistákat. A TAC hamar megnyugtató előnyre tett szert az egy osztállyal lejjebb szereplő hazaiak ellen, a félidő 20-8-as vendég vezetéssel zárult.

A második játékrészben tovább nőtt a különbség a két csapat között, a Tatai AC egyre-másra lőtte a szépségdíjas találatokat. A vége 40-23 lett, ezzel a Tatai AC bejutott a Magyar Kupa 2. fordulójába.

"Végig komolyan vettük a mérkőzést a lelkes és helyenként kifejezetten jó játékot mutató hazaiak ellen. Igyekeztünk a Százhalombatta elleni idegenbeli taktikát gyakorolni, örülök, hogy a legtöbb esetben viszontláttam a pályán a megbeszélteket. A védekezésünk tetszett, bár egy kicsit sok gólt kaptunk a második félidőben. Igaz, ekkor már sokat cseréltünk, a lényeg az volt, hogy különböző taktikai elemeket gyakoroljunk éles mérkőzésen. A célt elértük, továbbjutottunk és játszottunk egy jó mérkőzést" - mondta a találkozó után Fülöp Péter, vezetőedző.

Címkék: tac kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.