Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2017. November 19. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Magyar-angol emléktáblát állítottak Buzánszky Jenő tiszteletére

Magyar-angol emléktáblát állítottak Buzánszky Jenő tiszteletére

Kétnyelvű - magyar és angol - emléktáblát állított az Ovi-Sport Alapítvány a 2015. január 15-én elhunyt Buzánszky Jenő díszsírhelyénél a Szent István-bazilika altemplomában szombaton.

Amint arról Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete az MTI-nek beszámolt, a Jenő-napi ünnepi eseményen az Aranycsapat jobbhátvédjére Lomnici Zoltán, az Aranycsapat-emlékév Testület elnöke; Molnár Andrea, az Ovi-Sport Alapítvány elnöke és ifjabb Buzánszky Jenő emlékezett.

Molnár Andrea elmondta, hogy az idén a 250. ovisportpályát is átadja a Buzánszky Jenő által alapított és számára oly kedves alapítvány.

Lomnici Zoltán úgy fogalmazott, hogy az Aranycsapat a magyar sport aranyfedezete, az országimázs máig legfontosabb alakítója, s hangsúlyozta, hogy az egész magyarságot összefogó Aranycsapat-emlékév ötlete magától Buzánszky Jenőtől származik.

Szöllősi György arról beszélt, hogy az emlékévvel, az ahhoz kapcsolódó vándorkiállítással és tanulmányi versennyel lezárulhat az az időszak, amikor jobban ismerték és értékelték az Aranycsapat sikereit külföldön, mint idehaza. Buzánszky akkor is járta a határon túli magyar közösségeket és képviselte az Aranycsapatot, amikor a hivatalos Magyarország ezt nem támogatta - mondta.

Az ünnepségen a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Bánki Erik és Nyilasi Tibor elnökségi tagok mellett Dunai Antal olimpiai bajnok helyezett el koszorút.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 08:08, vasárnap | Belföld

Átadták Az év múzeuma idei díjait

Átadták Az év múzeuma idei díjait szombaton a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán a Múzeumkertben.

2022. Május 22. 07:00, vasárnap | Belföld

Orbán: Magyarország és Szerbia számíthat egymásra

Magyarország és Szerbia számíthat egymásra, ez a két ország biztonságban van, legyen szó gázról, vagy éppen élelmiszeripari termékekről - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a szerbiai Újvidéken.

2022. Május 22. 06:00, vasárnap | Belföld

Novák Erdélyben: ahhoz keresünk szövetségeseket, hogy a háborút elkerülhessük

Ahhoz keresünk szövetségeseket, hogy a fegyverekkel vívott háborút elkerülhessük, s abban az ideológiai hadviselésben, ami a teremtés rendjét akarja felforgatni, a családot megőrizhessük családnak,

2022. Május 21. 16:02, szombat | Belföld

Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy drogkereskedőt Pécsen

Öt év börtönbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla egy férfit, aki 2018 novembere és 2019 áprilisa között különböző drogokkal kereskedett - tájékoztatta a táblabíróság pénteken az MTI-t.