Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a megállapodás kiterjed mozdonyok beszerzésére és magyarországi gyártási kapacitás közös létrehozására. A felek megállapodtak négy közös központ hazai létesítéséről a vasúti járműgyártás, karbantartás, vasútszakmai oktatás és kutatás-fejlesztés területére.

Az Acemil Zrt. tájékoztatott arról, hogy megállapodást kötött előzetesen a világ vezető vasúti-tehervagon gyártójával, a CRRC Shandong Co. Ltd.-vel is, közös magyarországi tehervagon-összeszerelésre és -gyártásra.

A dokumentumok aláírása várhatóan hozzájárul a magyarországi vasúti járműgyártás újraélesztéséhez, valamint a fenntarthatósági célok elérést szolgálja az európai vasúti infrastruktúra megújítási folyamataiban történő közreműködéssel - hangsúlyozzák a közleményben.

A közlemény szerint a szakmai egyeztetésen és az azt követő aláírási ceremónián jelen volt az Építési és Közlekedési Minisztérium, a MÁV-Start Zrt., a Rail Cargo Hungaria Zrt., a TS-MÁV Gépészet Kft. valamint a MÁV Rail Tours Kft. képviselője is - írták.

Címkék: kína, vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.