Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2012. Augusztus 18. 13:01, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Magyar Nemzet - Csintalan Sándor ajánlatot tett a Népszabadságra

Magyar Nemzet - Csintalan Sándor ajánlatot tett a Népszabadságra

Felvette a kapcsolatot a Népszabadság többségi tulajdonosával, a Ringier cégcsoporttal Csintalan Sándor.

Felvette a kapcsolatot a Népszabadság többségi tulajdonosával, a Ringier cégcsoporttal Csintalan Sándor, és közölte velük vételi szándékát - írta a szombati Magyar Nemzet. A Népszabadság kisebbségi tulajdonosa, az MSZP által létrehozott Szabad Sajtó Alapítvány vezetője a lapnak azt mondta, elővásárlási joguk van a részvényekre, és beleegyezésük nélkül nem köthet üzletet a Ringier Csintalannal.

Csintalan Sándor volt MSZP-s országgyűlési képviselő és a Hír TV volt műsorvezetője a Magyar Nemzetnek elmondta, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezetőjének, Mihók Attilának küldte el a Népszabadságra vonatkozó vételi szándékáról szóló rövid nyilatkozatot, kérve őt, hogy adjon neki lehetőséget a tárgyalások megkezdésére.
Csintalan Sándor arról nem kívánt nyilatkozni, hogy milyen lehetőségei vannak a tranzakció esetleges lebonyolítására.
A Népszabadság Zrt. kisebbségi, 27 százalékos tulajdonosa a Szabad Sajtó Alapítvány; a kuratórium elnöke, Kránitz László volt szocialista képviselő a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: az alapítványnak elővásárlási joga van a Ringier birtokában lévő részvényekre, ami szerinte azt jelenti, hogy "a Ringier az alapítvány hozzájárulása nélkül nem tudja eladni" 70 százalékos pakettjét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak