Városlista
2024. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2017. November 01. 13:22, szerda | Belföld

Magyarország karate-világbajnokságot rendezne 2022-ben

Magyarország karate-világbajnokságot rendezne 2022-ben

A magyar szövetség beadta a jelentkezést a 2022-es karate-világbajnokságra.

Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) elnöke az MTI-nek hazaérkezését követően elmondta, a sportág múlt heti spanyolországi korosztályos vb-jén, Tenerifén tudatta hivatalosan Magyarország rendezési szándékát a nemzetközi szövetség (WKF) illetékeseivel, s igyekezett támogatókat gyűjteni a törekvés sikeréhez.
"Ez persze még csak az első lépés" - jelentette ki az MKSZ vezetője. "Az biztos, hogy mi vagyunk az első jelentkezők, de még jöhetnek vetélytársak, hiszen döntés a házigazdáról csak egy év múlva, a madridi vb-n fog születni" - mondta, hozzátéve, hogy részletes anyagot kell beadniuk minden fontos adattal, leírva, hogy miképpen akarnak és tudnak megfelelni az amúgy igen szigorú rendezési feltételeknek.
A karate a 2020-as tokiói nyári játékokon mutatkozik be az ötkarikás programban, így Magyarország két évvel a japán eredetű küzdősport olimpiai debütálása után lenne vendéglátója a felnőtt világbajnokságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 13. 08:56, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: a gyors bérkonvergencia a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése

A jövő évtől 3-6 százalék között alakulhat a GDP növekedési üteme, ehhez társul a gazdasági növekedésen alapuló gyors bérkonvergencia, ami a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése

2024. Október 13. 08:55, vasárnap | Belföld

Újabb funkcióval bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás

Betegelégedettségi visszajelző funkcióval bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton az MTI-vel.

2024. Október 13. 08:52, vasárnap | Belföld

A holokauszt áldozataira emlékezett Auschwitzban Sulyok Tamás

A holokauszt áldozataira emlékezett Auschwitzban Sulyok Tamás köztársasági elnök, aki a náci német haláltábor helyén létesített emlékmúzeumban tett látogatást szombaton.

2024. Október 13. 08:50, vasárnap | Belföld

Kihúzták az ötöslottó nyerőszámait

Nem volt ötös a lottón.