Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2012. Szeptember 13. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Májbetegséget okozhat a fogpiszkáló

Májbetegséget okozhat a fogpiszkáló

Érdemes vigyázni a fogpiszkálóval, annak lenyelése ugyanis súlyos rendellenességet okozhat a szervezetben.

Amikor egy nőnek hónapokon át hányingere és alacsony vérnyomása van, nem feltétlenül gyomorfertőzést kapott. Ennek hátterében állhat egy egyszerűbb ok: a fogpiszkáló - számol be egy érdekes esetről a Fox News.

Egy nőt az említett tünetek miatt tévesen gyomorfertőzéssel diagnosztizáltak az orvosok és antibiotikumos kezelést kapott. A vérvizsgálat kimutatta, hogy a nő májenzimének száma a normálisnál jóval magasabb volt. Végül ultrahang vizsgálat mutatta ki, hogy a bűnös a fogpiszkáló volt.

Ekkorra azonban a nőnek már több szerve is károsodott. 'Az idegen tárgy lenyelése nem túl gyakori probléma és még ritkább, hogy az a májban köt ki' - magyarázták a szakemberek.

Az említett eset is mutatja, hogy az idegen tárgy lenyelését nehéz diagnosztizálni, mert a tünetek nem specifikusak, csak később jelentkeznek és a képalkotó vizsgálatok sem mindig mutatják ki azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:02, szombat | Életmód

ESET: virtuális emberrablással próbálnak pénzt szerzeni a kiberbűnözők

A mesterséges intelligencia (AI) hangklónozási technológiájával ma már virtuális emberrablást is el tudnak követni az internetes csalók:

2024. Március 02. 11:58, szombat | Életmód

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ, mivel ezeknek a szülőknek legfőképpen a feltöltődés, a kikapcsolódás lehetősége hiányzik az életükből

2024. Március 01. 15:27, péntek | Életmód

Nébih: 21 csokoládéízű fehérjepor közül 20 termék nem felelt meg a jelölési előírásoknak

Nem felelt meg maradéktalanul a jelölési előírásoknak 21 csokoládéízű fehérjepor közül 20 termék, probléma akadt még többek között a fehérje-, aminosav- és édesítőszer-tartalommal, valamint a weboldalakon szereplő jelölésekkel i

2024. Március 01. 08:26, péntek | Életmód

Vasárnaptól tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban

Vasárnap kezdődik és jövő vasárnapig tart a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtése a katolikus templomokban.