Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. November 10. 09:15, hétfő | Helyi

Már biotermékeket is gyárt a 10 éves SPAR-húsüzem

Már biotermékeket is gyárt a 10 éves SPAR-húsüzem

Idén tíz éves a SPAR Magyarország Kft. REGNUM húsfeldolgozó üzeme, amelyben már biotermékeket is gyártanak

SPAR az élelmiszerkereskedelmi láncok között elsőként, és azóta is egyedüliként működtet saját húsüzemet bicskei központjában. A kiváló minőségű frisshús összefonódott a SPAR márkával, köszönhetően a szigorú ellenőrzésnek, a kifogástalan szállítói háttérnek, valamint a vevői igényekhez maximálisan alkalmazkodó kínálatnak.

Megkezdte a biotermékek gyártását a SPAR bicskei húsüzeme a nyalkai Virágzó TKSZ Szövetkezet együttműködésével. A SPAR Natur*pur márkanév alatt 9 féle tálcás friss bio sertéshús kapható, több mint 60 nagyobb SPAR üzletben, de ezeknek köre folyamatosan bővül. A bio friss hús 100%-ban magyar tenyésztésből származik, amelyet magyar szakmai szervezetek tanúsítanak (Biokontroll Magyarország, Hungária Ökogarancia). A közvetlenül a gazdáktól történő beszerzés pedig nem csak jelentős minőségi és gazdasági előnyt jelent, de biztosítékot is arra, hogy a bio valóban azt jelöli, amit jelent.

A SPAR 2004-ben nyitotta meg saját húsüzemét azzal a szándékkal, hogy az ellenőrzött, minőségi húskészítményeket garantált forrásból tudja biztosítani hazai üzlethálózata számára. A húsüzem az ország egyik legmodernebb technológiával működő húsfeldolgozó gyára azóta is, s megnyitása óta több lépcsőben bővült, fejlődött. Tavaly az üzem területe 1,5 milliárd forintos beruházás keretében mintegy 1.600 m2-rel nőtt, ezzel nem csak kapacitását bővítette, de 35 munkahelyet is teremtett. A 2013-as év során a 7900 négyzetméteres üzemben 2.000 szarvasmarha és 468.000 darab félsertés került feldolgozásra, 7000 tonna sajátmárkás húskészítményt gyártottak, s 8 millió tálca húst csomagoltak a SPAR és INTERSPAR áruházak számára. A húsüzem folyamatosan előnyben részesíti a magyar húsbeszállítókat, és amíg elegendő a beszállított húsmennyiség, kizárólag hazai alapanyagot használ fel: a 80%-ban magyarországi húst főként osztrák beszállítással egészítik ki. A húsüzem fejlesztését a SPAR jövőre is tervezi.

Horváth Ferenc, a SPAR húsüzemének vezetője elmondta: a bővítéssel együtt a húsüzem kínálata is évről évre gyarapodik. Jelenleg közel 50 féle húskészítményt gyártanak az üzemben 3 különböző márkajelzéssel (REGNUM, SPAR és S-Budget). A legnépszerűbb termékeik közé tartozik a SPAR frankfurti virsli, a Regnum Gusto és Prágai jellegű sonka, a SPAR sonka, a Regnum juhbeles virsli, a SPAR párizsi, de a vásárlók kedvelik a REGNUM füstölt-főtt tarját és a SPAR Májast is. Az idei év nagy slágerei a grill húsfélék, mivel a fogyasztói igények évről-évre erősödő tendenciát mutatnak a termékkör iránt.

A minőségi termékek előállításához elengedhetetlenek a szakértő munkatársak is, akiknek éppen ezért a képzésére, motiválására is különös gondot fordít a vállalat, és jövőre saját oktató-kutató központ létesítését is tervezi.

Horváth Ferenc, a húsüzem vezetője hangsúlyozta: a minőség másik alapja a beszállítók és a feldolgozandó húsállomány tudatos kiválasztása, valamint az előírások betartása. A Regnum húsüzem 2010-ben Magyarországon elsőként szerezte meg az ISO 22000:2005 élelmiszerbiztonsági szabvány szerint felépített rendszer tanúsítását. Ez a mindennapokban pontosan szabályozott és szigorúan ellenőrzött gyártási folyamatokat jelenti, és mivel az ISO minősítés megtartásának feltétele az éves megújító audit, egyben a vevői igényeknek való legmagasabb szintű megfelelés biztosítéka is.

A húsfeldolgozó üzem a tíz éves évfordulót nem csak új termékekkel, a kínálat növelésével és a kapacitásbővítéssel, hanem számos akcióval és marketingaktivitással is ünnepli az egész év folyamán. A www.frisshus.hu weboldalra készített applikáció, a virtuális húsüzem túra pedig bárkinek betekintést enged az üzem mindennapi munkájába. Az érdekfeszítő és tanulságos animáció során nyomon követhetjük a termék útját a legelőktől egészen az üzletek húspultjáig.

A REGNUM húsüzem fejlődésének mérföldkövei:
2003.szeptember 15.: alapkőletétel
2004. november 2.: termelés indulása
2006. július 1: ISO 9001:2000 tanúsítvány megszerzése
2006: több mint 1000 m2 – es területbővülés
2007. október 31: IFS (International Food Standards – Nemzetközi Élelmiszer Szabvány) audit
2008: hőkezelő helyiség átalakítása
2009: IFS auditon kiváló minősítés, új feldolgozott hústermékek, új gyártási technológia kifejlesztése
2009: hűtőkapacitás bővítése
2010. február: részvétel a Foodapest kiállításon
Díjak: Csípős debreceni – Legjobb sajátmárkás termék,
Regnum marha sonka – Innovációs díj
2010. június 10. : ISO 22000:2005 tanúsítvány megszerzése
2011: megújult a Regnum termékek csomagolása
2012. június 28: Friss hús kampány indulása Vas Zsolttal
2012: kitűnő ISO 22000:2005 minősítés
2013. február 5.: vidékfejlesztési miniszteri látogatása
2013. szeptember 18-22.: részvétel az OMÉK kiállításon
2013. 1600 m2-es kapacitásbővítő beruházás
2014. megkezdődik a biotermékek gyártása

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya