Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Május 30. 17:08, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok - fotó: MTI archívum

Már csak 30 nap a 36. Balaton-átúszás rajtjáig

Már csak 30 nap a 36. Balaton-átúszás rajtjáig

A klasszikus Balaton átúszás minden sportember számára bakancslistás esemény. Legalább egyszer az életben neki kell vágni, igaz csak kellő felkészültség esetén.

Az átúszásra vállalkozó sportemberek a hagyományokhoz hűen, Révfülöpön szállnak vízbe, majd az 5,2 kilométeres táv megtétele után a balatonboglári Platán strandon érnek partot. A távot szabadon választott úszásnemben lehet teljesíteni, és bárki rajthoz állhat, akinek az egészségi állapota ezt lehetővé teszi. Ehhez orvosi igazolás, ennek hiányában pedig a helyszínen megejtett orvosi vizsgálat szükséges.
A tavalyi sikeres premier után idén második alkalommal jelenik meg a rendezvény névadó szponzoraként a Lidl Magyarország. Fontosnak tartják, hogy a sportesemény támogatói legyenek, hiszen az áruházlánc törekszik arra, hogy az egészséges életmódhoz a lehető legváltozatosabb formában nyújtson eszközöket és lehetőségeket. A rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás fontosságát már a legkisebbeknél is tudatosítani kell, ezért is állnak ismét a Balaton átúszás mellé, hiszen itt a több ezer sportoló felnőtt jó példát mutat a felnövekvő generációnak.
Ezen törekvéseivel összhangban a Lidl is hozzájárul a sikeres felkészüléshez, hiszen Facebook és Instagram oldalán is különböző tippeket és érdekességeket találhatnak a kihívásra jelentkezők. A verseny helyszínén idén is jelen lesznek egészség fókuszú interaktív, gyerekeket és felnőtteket egyaránt megszólító programjaikkal.

A Balaton-átúszás élményét a szervezők bátran ajánlják olyan amatőr sportolóknak is, akik korábban még nem próbálták azt, vagy nem vettek részt hasonló igénybevételt jelentő próbatételen. Az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások és egyéb vízi járművek személyzetei vigyázzák a versenyzők biztonságát. Aki elfárad, bármikor megállhat, megpihenhet.

Az elmúlt 29 év emblematikus pillanat

1. Az első Balaton-átúszás. 365-en rajtoltak el, hogy teljesítsék a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot.

2. Nem százakban, hanem már ezrekben mérik az indulók számát. Az előző évi 525 indulóval szemben ebben az évben már 2344-en tempóztak.

3. Több mint hétezren neveztek, egy évvel később pedig nyolcezer fölé kúszott az indulók száma.

4. Több mint tízezer indulót regisztráltak a rendezők.

5. Az abszolúti rekord: 10733-an rajtoltak el az északi partról.

6. A százezredik sikeres Balaton-átúszót köszöntötték a rendezők.

7. Újra tízezer fölé kúszott a bátor próbázók száma.

A kihívást keresőknek a szervezők tudatos felkészülést ajánlanak az elektronikus edzésterv segítségével. Az e-edzéstervre ezen az oldalon lehet regisztrálni: http://www.futanet.hu/cikk/ingyenes-futo-edzestervek/balaton-atuszas-edzesterv.
A nagy célt kitűzőket Mányoki Attila világhírű óceánúszó tanácsai is segítik a felkészülésben.

Rossz idő esetén a Balaton-átúszást az esőnapok valamelyikén rendezik meg, ezek: július 1., 7., 8., 14., 15., 21., 22.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére