Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Március 24. 11:20, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kilencre emelkedett a koronavírus miatt elhunytak száma Magyarországon

Kilencre emelkedett a koronavírus miatt elhunytak száma Magyarországon

Egy fiatalabb nő a koronavírus-járvány kilencedik halálos áldozata Magyarországon – derült ki kedden délelőtt az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília országos tiszti főorvos kifejtette, számos krónikus megbetegedésben szenvedett a koronavírussal megfertőződött nő, köztük szív és keringési, valamint anyagcsere betegsége is volt.

Keddre virradóra újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 187-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet

Az új koronavírussal bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet, a kórokozó az országban mindenhol jelen van - hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Az otthonmaradás fontosságát hangsúlyozva a tisztifőorvos arra figyelmeztetett, hogy többen lehetnek azok, akiknek szervezetében jelen van a vírus, mint ahányan tüneteket mutatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.