Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2011. December 24. 13:26, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Már ő a főnök

Már ő a főnök

Először nevezte a hadsereg főparancsnokának a múlt hét végén elhunyt észak-koreai diktátor legkisebb fiát, Kim Dzsong Unt szombaton a helyi sajtó.

Eddig ez a cím a néhai Kim Dzsong Ilnek járt. A hatalmon lévő Koreai Munkáspárt központi lapja, a Rodong Szinmun szombati vezércikkében azt írta, hogy Kim Dzsong Unt a hadsereg főparancsnoki tisztségébe emelik, és a néppel együtt véghez viszik a megkezdett forradalmat Észak-Koreában.

Megvannak a képességei

A lap kiemelte az utód stratégiai és tábornoki képességeit is. Elemzők szerint az, hogy Kim Dzsong Unt nyíltan a hadsereg főparancsnokának nevezték, azt mutatja, hogy sikerült neki teljes mértékben összpontosítani a hatalmat, hiszen a Kim-dinasztia legfőbb támasza mindig is a hadsereg volt Észak-Koreában.

Mint ismert, hatvankilenc éves korában elhunyt Kim Dzsong Il, a sztálinista Észak-Korea első embere. A halálhírt az észak-koreai állami tévé jelentette hétfőn. Az észak-koreai vezetőt – aki hivatalosan a nemzetvédelmi bizottság elnökeként állt Észak-Korea élén, az államfői tisztséget névleg a parlament elnöke viseli – helyi idő szerint szombat reggel (közép-európai idő szerint péntek éjjel) érte a halál – közölte az állami tévé bemondója könnyek között.

„Szokásos” vidéki szemle

A KCNA állami hírügynökség közlése szerint a „kedves vezető” egy vonaton halt meg, egyik „szokásos” vidéki szemleútján, „testi és szellemi kimerültség” okozta szívelégtelenség következtében. A halál okát megerősítette az elvégzett boncolás is – számolt be róla az MNO.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 26. 09:09, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma több mint 543,3 millió, a halálos áldozatoké 6,328 millió a világon

A világon 543 311 053 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 328 520 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint.

2022. Június 26. 06:00, vasárnap | Külföld

Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát

A francia kormány támogatja azt a törvényjavaslatot, amely alkotmányba foglalná a terhességmegszakítás jogát - jelezte Elisabeth Borne francia miniszterelnök szombaton.

2022. Június 25. 11:08, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma csaknem 543 millió, a halálos áldozatoké 6,327 millió a világon

A világon 542 897 046 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 327 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2022. Június 24. 18:04, péntek | Külföld

Belga miniszterelnök: nehéz tél elé nézhet Európa

Várhatóan nehéz télre kell készülnie Európának, a gazdasági problémák megoldására közös európai válaszokat kell találni