Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2012. Augusztus 17. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már szeptember elején jöhet az iPhone5

Már szeptember elején jöhet az iPhone5

Az iPhone5 megjelenését többször halasztották már, tavaly az iPhone negyedik szériájának ráncfelvarrásával pótolták az elmaradó új készüléket. A legutóbbi állás szerint azonban szeptember vége, október eleje táján várta a piac az Apple új csúcsmodelljének bemutatását, a legújabb híresztelések szerint azonban már korábban, szeptember 12-én is megjelenhet az új mobil.

Ez akár 12 százalékkal emelheti a cég harmadik negyedéves profitját, ugyanis az új készülék bejelentése előtt a korábbi szériák alacsony értékesítése nyomás alatt tarthatja az eredményt. Ha azonban már a negyedévben (szeptember 30 előtt) piacra kerül az iPhone5, a kezdeti felpörgő értékesítések nagyot dobhatnak a számokon - mondják az Equilor elemzői.

Az Apple árfolyama a májusi mélypont óta közel 20 százalékot emelkedett, és a tegnapi 638 dolláros záróárfolyam megközelítette a 644 dolláros történelmi csúcspontot. Bár a második negyedéves számok elsőre nem tetszettek a befektetőknek, a húzótermék újabb szériájára várva ismét optimista lett a piac. A korábbi piacra kerülésre spekulálva tovább fűthetik az Apple árfolyamát, az elemzők szerint folytatódik a május óta tartó trend, és szeptember elejére új történelmi csúcsra húzhatják az Apple-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak