Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Július 04. 12:45, hétfő | Helyi

Már szeptemberben üzembe helyezhetik az új szállézert a MÜTF-ön

Már szeptemberben üzembe helyezhetik az új szállézert a MÜTF-ön

Innovációs és oktatási célú lézerlabor felállításán dolgoznak a szakemberek a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján, együttműködésben a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvánnyal. A 40 millió forint értékű lé

A lézerlabor kialakítása várhatóan szeptembertől indul el. A Főiskola az egyébként kezdetektől a rá jellemző gyakorlatorientált oktatás fejlesztését tűzte ki céljául e projekt keretében, támogatva a hallgatók jövőbeni munkaerő-piaci elhelyezkedését és alkalmazkodását. Az új eszköz elsősorban a Főiskola mechatronikai asszisztens felsőfokú szakképzésében jelent komoly segítséget, de a térség kutatási irányaitól függően K F célokat is szolgálhat a későbbiekben. A lézerlabor fejlesztése emellett hozzájárul a MÜTF – akkreditálás alatt álló – lézertechnológiai mérnök szak gyakorlat-orientált oktatásához, amely szakma a XXI. századi technológiákat figyelembe véve hiánypótló a munkaerő-piacon.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája az év második felében állítja üzembe a 400 W fényteljesítményű szállézert az anyagmegmunkáláshoz szükséges optikai eszközökkel együtt. A szállézerhez tartozik egy sugárforráshoz optikailag illesztett lézersugaras vágófej és egy ugyanilyen hegesztőfej is. Jelenleg egy CNC vezérlésű koordináta pálya gyártása zajlik, amely az egység utolsó hiányzó eleme.

A MÜTF beruházását stratégiai együttműködésben a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány támogatja.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 12:22, csütörtök | Helyi

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

A kampány középpontjában a rendszeres rákszűrés és az általános egészségmegóvás áll

2021. November 25. 14:02, csütörtök | Helyi

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség pedig személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 22. 08:46, hétfő | Helyi

MOVE 2021: Új mobilitási megoldásokkal alakítja át a Bridgestone és a Webfleet Solutions az elektromos flottákat

A Bridgestone EMIA és leányvállalata, a Webfleet Solutions a világ egyik legnagyobb mobilitási rendezvényén, a londoni MOVE 2021-en mutatta be, milyen megoldásokat nyújt az elektromos flották népszerűsítésére.