Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 04. 12:45, hétfő | Helyi

Már szeptemberben üzembe helyezhetik az új szállézert a MÜTF-ön

Már szeptemberben üzembe helyezhetik az új szállézert a MÜTF-ön

Innovációs és oktatási célú lézerlabor felállításán dolgoznak a szakemberek a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján, együttműködésben a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvánnyal. A 40 millió forint értékű lé

A lézerlabor kialakítása várhatóan szeptembertől indul el. A Főiskola az egyébként kezdetektől a rá jellemző gyakorlatorientált oktatás fejlesztését tűzte ki céljául e projekt keretében, támogatva a hallgatók jövőbeni munkaerő-piaci elhelyezkedését és alkalmazkodását. Az új eszköz elsősorban a Főiskola mechatronikai asszisztens felsőfokú szakképzésében jelent komoly segítséget, de a térség kutatási irányaitól függően K F célokat is szolgálhat a későbbiekben. A lézerlabor fejlesztése emellett hozzájárul a MÜTF – akkreditálás alatt álló – lézertechnológiai mérnök szak gyakorlat-orientált oktatásához, amely szakma a XXI. századi technológiákat figyelembe véve hiánypótló a munkaerő-piacon.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája az év második felében állítja üzembe a 400 W fényteljesítményű szállézert az anyagmegmunkáláshoz szükséges optikai eszközökkel együtt. A szállézerhez tartozik egy sugárforráshoz optikailag illesztett lézersugaras vágófej és egy ugyanilyen hegesztőfej is. Jelenleg egy CNC vezérlésű koordináta pálya gyártása zajlik, amely az egység utolsó hiányzó eleme.

A MÜTF beruházását stratégiai együttműködésben a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány támogatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya