Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2013. Február 16. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már több nyelven is lehet KRESZ-vizsgát tenni

Már több nyelven is lehet KRESZ-vizsgát tenni

A Magyarországon élő, dolgozó, ám a magyar nyelvet nem beszélők mostantól már angolul, németül és románul is letehetik a KRESZ vizsgát „A” és „B” kategóriában egyaránt a Számítógépes Elméleti Vizsga (SZEV) fejlesztésének köszönhetően.

Jelentősen megkönnyíti a külföldiek helyzetét, hogy tolmács nélkül, saját anyanyelvükön tehetnek vizsgát közlekedési alapismeretek elméleti vizsgatárgyból február közepétől. Az idegen nyelvű SZEV rendszer 2012. áprilisi bevezetésekor elsőként román nyelven lehetett vizsgázni közlekedési alapismeretekből a „B” kategóriás, azaz személygépkocsi vezetésére szóló jogosítvány megszerzéséhez. A Nemzeti Közlekedési Hatóság által kialakított rendszer azóta folyamatosan bővült: németül és angolul eddig csak az „A” kategóriás (motorkerékpár) jogosítványhoz szükséges vizsgát lehetett letenni. Mostantól viszont az „A” kategória a román, a „B” pedig az angol és német nyelvvel bővült .

A program kezelése egyértelmű és azonos a magyar nyelvű változattal. A lehetőség minden engedélyezett vizsgahelyen rendelkezésre áll, és a magyar vizsgával azonos módon lehet rá jelentkezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 07. 08:00, szerda | Belföld

Sziget - Ötven helyszín, ezernél is több program

Ötven helyszínen ezernél is több programmal várja a közönséget a Sziget. A fesztivált, amelyen idén mások mellett Kylie Minogue, Liam Gallagher és Martin Garrix is fellép, 30. alkalommal rendezik meg, ezúttal augusztus 7-től 12-ig.

2024. Augusztus 07. 07:37, szerda | Belföld

KSH: Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Júniusban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához viszonyítva 2,6 százalékkal nőtt, az előző hónaphoz képest 0,1 százalékkal mérséklődött - írja a statisztikai hivatal.

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:58, kedd | Belföld

Meteorológia: a legmelegebb volt a július 1901 óta

A legmelegebb és a hetedik legszárazabb volt a július 1901 óta - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.