Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Január 21. 08:53, szerda | Helyi

Már végrehajtási iratok is érkezhetnek elektronikus tárhelyre

Már végrehajtási iratok is érkezhetnek elektronikus tárhelyre

Idén ismét bővült az elektronikusan postázható iratok köre, így az adózók a hagyományos postai szolgáltatáshoz képest hamarabb értesülhetnek adóügyeikről

A Kormányzati Portálon (www.magyarorszag.hu) bárki számára elérhető Ügyfélkapun keresztül számos adóügy otthonról intézhető, mivel az adóhivataltól érkező tájékoztatások, értesítések nagy része elektronikus formában is fogadható.

A legutóbbi informatikai fejlesztésnek köszönhetően a NAV az Ügyfélkapuval rendelkezőknek már elektronikusan is jelzést küldhet fennálló hátralékukról, valamint annak rendezési módjáról. Amennyiben az adóhivatal végrehajtási eljárásban információt kér a pénzintézetektől az adózók pénzeszközeiről, a pénzintézetek megkereséséről szóló tájékoztatás szintén az elektronikus tárhelyre érkezik. Az adózók – a hátralék rendezése után – a végrehajtási eljárás lezárásáról is értesítést kapnak.

Az ügyfélkapus regisztrációval, illetve elektronikus tárhellyel nem rendelkező adózók továbbra is postán kapják az iratokat.

Az elektronikus ügyintézéshez mindössze a néhány perc alatt elvégezhető személyes ügyfélkapu létrehozása szükséges, ami a NAV ügyfélszolgálatain is kezdeményezhető. A regisztrációhoz támpontot nyújt a „Tájékoztató az adóügyek elektronikus úton történő intézéséhez” című összeállítás, amely elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján az „Információs füzetek” menüpontban.

Címkék: NAV tájékoztató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.