Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 19. 16:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Másfél milliárd forintnyi hamis márkajelzésű ruhaneműt találtak a pénzügyőrök

Másfél milliárd forintnyi hamis márkajelzésű ruhaneműt találtak a pénzügyőrök

Másfél milliárd forintnyi hamis márkajelzésű ruhaneműt találtak a pénzügyőrök az M43-as autópályán egy török kamionban - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy Törökországból érkező kamiont ellenőriztek az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén. A rakomány átvizsgálásakor több mint tízezer, különféle márkajelzéssel ellátott alsó és felső ruházati terméket, illetve kiegészítőket - sapkát, sálat, övet, zoknit - pakoltak ki a raktérből.

A sofőr nem tudta igazolni a szállítmány származását. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruha és kiegészítő hamisítvány, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül akartak forgalomba hozni - tudatta az alezredes.

A pénzügyőrök a csaknem másfél milliárd forint értékű hamis ruhát lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Címkék: hamis, NAV, pénzügyőr, ruha

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.