Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Június 02. 00:00, kedd | Helyi

Másodszor köszöntötték közösen a nyarat

Másodszor köszöntötték közösen a nyarat

Nagyjából száz vendég érkezett a környei Idősek Klubjába pénteken a kistérségi társuláshoz tartozó otthonokból, klubokból, Tatabányáról, Tarjánból, Vértesszőlősről és Vértessomlóról

A szép korúak kistérségi közös nyárköszöntő programjának alapjait tavaly tették le Környén, s mint pénteken elhangzott, akkor kicsit aggódtak a siker miatt.
A rendezvény végül messze túlszárnyalta a reményeket, olyannyira, hogy a második találkozóra már nem csupán közös, hanem egyéni produkciókkal is készültek, így majdnem két órán keresztül énekeltek, táncoltak, adomáztak, s adtak elő vidám, színes történeteket a vendégek, akiket a környei Vackor Óvoda és Bölcsőde nagycsoportosai is megajándékoztak műsorukkal.
Az eseményt – melyet Schmidt Csaba Tatabánya, Marx Ernő Tarján, Igó István Vértessomló, Beke László, a házigazda Környe polgármestere és Mecsei Ilona, a Tatabánya Járási Egyesített Szociális Intézmények igazgatója is megtisztelt jelenlétével – Halász-Becker Anita szolgálatvezető ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg: minden kis viaszgyertya megtanít bennünket arra, hogy érdemes egy kis fényért, melegért tövig égni. Mert a kis dolgok fénye az, amely széppé, meleggé teszi az életet.
Beke László polgármester köszöntőjében nem titkolta, hogy amikor a falu belépett az ESZI-be, bizony kétségek is felmerültek. Az ilyen, közös találkozók azonban egy új hozadékot igazolnak, hiszen a klubok egymás között is programokat szerveznek, baráti szálak szövődnek. Mint elmondta, a környei önkormányzat épp ezeket az értékeket felismerve évek óta támogatja és plusz forrást biztosít ezekhez a rendezvényekhez. Élő és működő a térségi intézmény, amiért köszönet a vezetésének is, hiszen hiába is szeretné bármelyik otthon, klub ezt megvalósítani, önmagában egyedül nem tudná. S ehhez kell, hogy ne csak Környén gondolják így – fogalmazott.
Ahogy én körbenézek, itt idősek nincsenek, csak olyanok, akik kicsit régebb óta fiatalok – üdvözölte a vendégeket Schmidt Csaba, s köszönetét fejezte ki a házigazda Környe Község Önkormányzata számára. Tatabánya polgármestere a nagyobb közösség összefogásának erejét, fontosságát emelte ki. Mint mondta, kiemelt feladatuknak tartják, hogy a kistérségben lévő szolgáltatásokat össze tudják hangolni, s úgy tudják megszervezni, hogy az érintettek számára a legközelebb elérhető legyen mindegyik szolgáltatástípus, amelyre szükségük lehet. Mind a város, mind a járásban található valamennyi település vezetésének az a célja, hogy az idősek számára biztosítsa a mindennapok ügyintézéséhez, adott esetben a mindennapi élethez szükséges szolgáltatásokat, segítséget, azokon túl is, amit a család tud vállalni – hangzott el a beszédében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.