Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Április 04. 12:20, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Matolcsy: növekedési hitelprogramot indít a jegybank

Matolcsy: növekedési hitelprogramot indít a jegybank

A növekedést és hitelezést segítő intézkedésekről döntött a jegybank - jelentette be Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Hozzátette: az inflációs cél teljesülése lehetővé teszi a kormány növekedési stratégiájának jegybanki támogatását és a pénzügyi stabilitás ezt megengedi, a növekedési fordulat szükségessége pedig indokolja.

Döntően a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak olcsó hitelforrást, 250 milliárd forintos refinanszírozási hitelkeretet nyújt fejlesztési forgóeszköz célokra és uniós programok saját erejére a jegybank a kereskedelmi bankokon keresztül - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke csütörtökön.

A jegybank a kereskedelmi bankoknak nulla százalékos kamattal adja a pénzt, amelyek maximum 2 százalékért adhatják a hitelt.

3600 milliárd forintra csökken a kéthetes jegybanki kötvényállomány

A bankokkal és a kormánnyal történő tárgyalás végén 4500 milliárdról 3600 milliárdra forintra csökken a kéthetes MNB-kötvényállomány, a magyar pénzügyi rendszer sebezhetőségének a csökkentése és a külső rövid lejáratú adósság mérséklése érdekében, ez 3 milliárd euróval csökkenti a devizatartalékot - jelentette be Matolcsy György jegybankelnök csütörtökön.

Nulla százalékos kamattal refinanszírozási hitel keretében devizahitel-kiváltó hitelt nyújt a mikro-, kis-, és középvállalatoknak a jegybank - jelentette be Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke csütörtökön.

Címkék: Kormány-gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.