Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 02. 07:30, kedd | Belföld
Forrás: mti

Mávinform: módosul a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon a vonatok menetrendje

Mávinform: módosul a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon a vonatok menetrendje

Keddtől 3 héten át jelentősen módosul a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon a nemzetközi és a belföldi távolsági vonatok menetrendje karbantartás miatt - közölte a Mávinform a honlapján hétfőn.

Számos vonat az eredeti menetrendjéhez képest korábban, később, illetve rövidített útvonalon közlekedik.

Május 2-tól 22-ig többek között a belföldi vonatok Győr felé egy kivételével Budapest-Kelenföldtől közlekednek, Budapest felé pedig hétvégénként egy vonat kivételével a Győr felől a Keleti pályaudvarra tartó InterRégiók csak Budapest-Kelenföldig közlekednek. Továbbá május 5-től 14-ig pénteken, szombaton és vasárnap néhány reggeli és esti személyvonat néhány perccel hamarabb indul.

A Budapestről Bécs felé közlekedő railjet vonatok eredeti menetrendjükhöz képest 30-40 perccel korábban indulnak, számos vonat csak Budapest-Kelenföldtől közlekedik. A Bécs felől Budapestre közlekedő Railjet express vonatok, valamint a Kálmán Imre EuroNight (EN 463) az eredeti menetrendjeikhez képest 30 perccel később indulnak, és számos vonat csak Budapest-Kelenföldig megy.

A változások a hegyeshalmi fővonalon járó elővárosi vonatokat (S10, S12, G10) néhány hajnali és esti járat kivételével nem érintik, viszont a lezárás miatt hétvégenként az S36-os vonatok a fővárosban rövidebb útvonalon, csak Tárnok és Budapest-Kelenföld között közlekednek. Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest között a G43-as vonatok járnak óránként.

A Mávinform részletes tájékoztatása az alábbi linken érhető el: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/korlatozas-budapesten-osszekoto-vasuti-hidon-kozlekedo-vonatoknal-majus-2-22-0

A menetrend az osztrák vasúttársaság hálózatán, valamint Budapesten, az Összekötő vasúti hídon végzett karbantartási munkálatok miatt módosul május 2-től 22-ig a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon.

Címkék: máv, menetrend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.