Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2013. Április 07. 15:26, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Mazsihisz: a hatóságok akadályozzák meg a Magyar Motoros Menet megtartását!

Mazsihisz: a hatóságok akadályozzák meg a Magyar Motoros Menet megtartását!

A Mazsihisz felszólítja a hatóságokat, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel akadályozzák meg az Élet Menetével egy napra szervezett Magyar Motoros Menet megtartását, amelynek a szervezők az Adj gázt! címet adták.

A Mazsihisz honlapján vasárnap közzétett közleményben emlékeztetnek: évről-évre tízezrek vesznek részt az Élet Menetén, ahol a meggyilkolt több százezer magyar zsidóra emlékeznek. Az idén ugyanerre a napra hirdette meg egy csoport a Magyar Motoros Menet elnevezésű rendezvényt. A motorosok felvonulásukkal érinteni akarják a zsidó negyedet, a Dohány utcai zsinagóga környékét is.
A motoros rendezvénynek az Adj gázt! címet adták, amely a Mazsihisz szerint "félreérthetetlenül utal az Auschwitzban mérgesgázzal meggyilkolt több mint négyszázezer honfitársunk kínhalálára, s egyben felhívást jelent a rémtettek megismétlésére".
A Mazsihisz közleményében hangsúlyozza: világossá kell tenni, hogy "országunk földjén soha többé nem tűrjük büszkeségünk, becsületünk semmibevételét, legyünk bármilyen vallásúak, katolikusok, reformátusok, zsidók, izraeliták, tartozzunk a többséghez vagy a kisebbséghez, egyenként mutassuk meg, hogy az aljasság korának véget kell vetni".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:58, kedd | Belföld

Meteorológia: a legmelegebb volt a július 1901 óta

A legmelegebb és a hetedik legszárazabb volt a július 1901 óta - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

2024. Augusztus 05. 07:55, hétfő | Belföld

A héten visszatér a kánikula, de a hajnalok frissítőek lesznek

Hétfőn még szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és visszatér a jellemzően napos idő gomoly- és fátyolfelhőkkel.

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is