Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Augusztus 09. 12:06, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Medencét vásárolt unokájának a lopott telefon árából

Medencét vásárolt unokájának a lopott telefon árából

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt bíróság elé állította a Tatabányai Járási Ügyészség azt a tarjáni nőt, aki a lopott telefon értékesítéséből szerzett pénzen élelmiszert és az unokájának medencét vásárolt.

A vádlott június 7-én reggel egy tartáni boltban a sértett által a pulton lévő bolti kosárban felejtett 70 980 forint értékű mobiltelefonját megtalálta majd hazavitte. A telefonból a SIM kártyát eltávolította, a készüléket pedig. június 19-én Tatabányán telefonos kereskedésben 20 ezer forintért eladta – közölte az ügyészség. Hozzátéve, hogy az árából élelmiszert és unokájának egy medencét vásárolt az asszony.

A nyomozó hatóság a lopott telefont lefoglalta, és a sértettnek kiadta, így az okozott kár megtérült.

Az ügyészség gyorsított eljárásban vádolta meg az elkövetőt. A tárgyaláson az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a 62 éves, büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben ne büntetést, hanem intézkedésként próbára bocsátást, valamint 20 ezer forint vagyonelkobzást alkalmazzon.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, a vádlottat 1 évre próbára bocsátotta, valamint a bűncselekmény révén szerzett gazdagodást elvonta, a vádlottal szemben 20 ezer forin összegű vagyonelkobzásról rendelkezett. Az ítélet a kihirdetést követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette.

Címkék: tarján, tatabánya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.