Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. December 16. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még nem tudni, mi lesz a Gyulai Húskombináttal

Még nem tudni, mi lesz a Gyulai Húskombináttal

Egyelőre nem tudni, hogy döntött-e, illetve mit döntött szerdai ülésén a kormány a Gyulai Húskombinát ügyében - írja a Békés Megyei Hírlap. A kérdésben a legfőbb irányadásnak Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn tett nyilatkozatát lehet tekinteni. Lázár János akkor úgy fogalmazott, hogy a kabinet és az érintett önkormányzatok megmentik a gazdasági nehézséggel küzdő gyulai, pápai és kaposvári húsipari cégnél dolgozók munkahelyét.

Az érintett települések — Gyula, Pápa és Kaposvár — vezetői a hétfői egyeztetésen kérték a kabinet közreműködését a munkahelyek megmentésében, a kormány pedig vállalta, hogy mindhárom településen megadja a segítséget ahhoz, hogy a több száz munkahely - a beszállítókkal együtt több ezer ember megélhetése - garantált legyen - mondta Lázár János, kijelentve: „meg fogjuk menteni ezeket a munkahelyeket”.Az előzetes hírek szerint a kormány szerdai ülésén tárgyalt az ügyről, ám, hogy miként döntött, döntött-e a kabinet a kérdésben, arról egyelőre nem lehet többet tudni.

Címkék: gyula, húskombinát

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.