Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 09. 08:20, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Megalakult a Patrióták Európáért EP-frakciója

Megalakult a Patrióták Európáért EP-frakciója

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába. Céljuk, hogy változást hozzanak az európai uniós politikában

- jelentette be Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően hétfőn.

Gál Kinga, akit az újonnan megalakult pártcsoport EP-frakciója első alelnökének választott, az Európai Parlament brüsszeli épületében tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a Patrióták Európáért az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója lett és a legnagyobb hazafias pártcsoport, amely valaha létezett az uniós parlamentben.

Kijelentette: az európai parlamenti választások egyértelműen megmutatták, hogy a választók túlnyomó része az európai határok védelmét szeretné, és nagyra becsüli a szabadságot és a békét. Támogatják az európai együttműködést, de nem egy olyan Európai Uniót szeretnének, amely túl lép a hatáskörén és megbünteti a tagállamokat saját politikáik végrehajtásáért.

A közös munka olyan pártok európai parlamenti képviselőivel kezdődik, akik határozott kiállásra képesek a brüsszeli centralista bürokraták döntéseivel szemben, akik antidemokratikus módon működnek Brüsszelben.

"Több millió európai embert képviselünk, akik változást akarnak Európában. Mi leszünk a hangjuk a következő öt évben" - fogalmazott.

A Partrióták Európáért tagjai szeretik hazájukat és hagyományukat - húzta alá Gál Kinga. Hozzátette: a képvielőcsport tagjai tenni fognak azért, hogy megőrizzék Európa keresztény értékeit. A legszigorúbban meg akarják védeni Európa határait, meg akarják állítani az illegális migrációt és dolgozni szeretnének egy erős, versenyképes Európáért.

"Nem egy alternatívát szeretnénk kínálni Európának, hanem egy európai alternatívát, hasonlóan gondolkodó partnerekkel együttműködve" - fogalmazott.

Az EP-képviselő reményét fejezte ki, hogy idővel még több párt és európai parlamenti képviselő csatlakozik majd a Patrióták Európáért csoporthoz. Az ajtó nyitva áll minden olyan patrióta előtt, akik egyetértenek a jobboldali értékekkel és céljuk változást hozni Európába - tette hozzá beszédben Gál Kinga.

A pártcsoporthoz a Fidesz 10 képviselője mellett a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) 1, a francia Nemzeti Tömörülés 30, a cseh ANO részéről 7, az ugyancsak cseh Eskü és Motorosok részéről 2, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) részéről 6, belga Vlaams Belang (Flamand érdek) részéről 3, az olasz Liga részéről 8, a holland Szabadságpárt (PVV) részéről 6, a spanyol VOX részéről 6, a portugál Chega részéről 2, a Dán Néppárt részéről 1, a görög Logika hangja részéről 1, a lett Lettország az első részéről szintén 1 képviselő csatlakozott.

A frakció elnökévé Jordan Bardellát (Nemzeti Tömörülés), első alelnökévé pedig a Fidesz soraiból Gál Kingát választották.

A további alelnökök Roberto Vannaci (Liga), Klára Dostálová (ANO), Sebastien Stöteler (PVV) és Anders Vistisen (Dán Néppárt).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:59, hétfő | Belföld

Hétfőn magas középhőmérséklet, és nagyon erős UV-sugárzás várható

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. öt vármegyére hétfő éjfélig a hőség miatt. Jelezték azt is: hétfőn az egész országban nagyon erős UV-B sugárzás várható, és néhol kialakulhatnak zivatarok is.

2024. Július 15. 07:58, hétfő | Belföld

Napos, meleg idő várható, néhol zivatarokkal

Jövő héten napos, meleg idő várható, néhol zivatarokkal, a hőség a hét elején tetőzik - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 15. 07:57, hétfő | Belföld

Mentőautó borult fel Budapesten

Mentőautó és személygépkocsi ütközött vasárnap délután Budapest XI. kerületében a Bocskai úton, a mentő a balesetben az oldalára borult - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete az MTI-vel.

2024. Július 14. 08:24, vasárnap | Belföld

Honvéd altiszteket avattak a Hősök terén