Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2013. Augusztus 24. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megállapodtak a béremelésről a MÁV-nál

Megállapodtak a béremelésről a MÁV-nál

A vasutasok júliusig visszamenőlegesen 2,4 százalékos alapbéremelést kapnak. Ezt a szeptemberi bérekkel, október 10-ig fizeti ki a cég. A MÁV azt is vállalta, hogy jövő júliusig nem hoz a munkavállalók jövedelmi helyzetét hátrányosan befolyásoló intézkedéseket és nem hajt végre csoportos létszámleépítést.

A béremelésre 2013. július 1-jei hatállyal kerül sor, első kifizetése október elején történik, júliusig visszamenőleg. A béremelés a vezetői kört nem érinti. A munkáltató elsődleges célja a munkahelyek megőrzése, a foglalkoztatás biztonságának garantálása. A vasúttársaság ennek jegyében a megállapodásban is leszögezte, hogy a következő időszakban nem hoz a munkavállalók jövedelmi helyzetét hátrányosan befolyásoló intézkedéseket, valamint nem hajt végre csoportos létszámleépítést. A MÁV törekvéseinek támogatottságát mutatja: a megállapodásban a szakszervezetek is – partnerként – vállalták, hogy 2014. június 30-ig nem veszélyeztetik a munkabékét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 07:55, péntek | Belföld

Vasárnapig még forróságra kell készülni, de a hosszú hétvége második felében enyhül a hőség

Vasárnapig még 33-40 Celsius-fok valószínű a legmelegebb órákban, majd egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet a jövő hét elején már 28-34 fok között alakul.

2024. Augusztus 16. 07:46, péntek | Belföld

Kiadta Hidvéghi Balázsnak Győrffy Balázs mandátumát az NVB

Kiadta Hidvéghi Balázsnak Győrffy Balázs országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön.

2024. Augusztus 16. 07:43, péntek | Belföld

Gyopáros Alpár: 1200 településen sikerült megállítani a népességszám csökkenését

Az elnéptelenedés szempontjából veszélyeztetett magyarországi települések mintegy felében, 1200 helységben sikerült megállítani a népességszám csökkenését a Magyar falu program indulását követő majdnem négy évben