Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Július 22. 00:00, szombat | Helyi

Megbukott az őrzővédő vállalkozás

Megbukott az őrzővédő vállalkozás

A NAV munkatársai olyan őrzésvédelemmel foglalkozó bűnözői csoportra csaptak le, amely sem adót, sem járulékot nem fizetett, és ezzel több, mint 212 millió forint kárt okozott az államnak.

Az elkövetői kört egy fejér megyei férfi irányította. A céghálózat csúcscége vagyonőröket foglalkoztatott, azonban ezeket a dolgozókat a láncolat alján lévő „bukó” cégekhez jelentették be, de járulékot nem fizettek, a bevételek után pedig nem adóztak. A rövid időn belül felhalmozódott tartozással egyszerűen megszűntek, és a dolgozók egy újabb bukó-céghez kerültek.

Az akcióban a nyomozók 26 helyszínen tartottak házkutatást és foglaltak le bizonyítékokat. 7 gyanúsítottat hallgattak ki, és 5 céggel szemben indítottak eljárást. A bűnös vagyon visszaszerzésére gépkocsikat, követelést foglaltak le és bankszámlákat zároltak tízmilliós nagyságrendben. A nyomozók munkáját IT szakemberek segítették a bizonyítékok lefoglalásában, valamint az intézkedésekben közreműködött a NAV Bevetési Igazgatósága és a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága is.

A nyomozást a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatja. A bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt az elkövetők akár 10 év szabadságvesztésre is számíthatnak.

Címkék: NAV, NAV hírek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya