Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Március 28. 14:52, csütörtök | Helyi

Megérkezett a COOP élelmiszeradománya Komárom-Esztergom megyébe

Megérkezett a COOP élelmiszeradománya Komárom-Esztergom megyébe

A Coop Segély kamionja 183 gyermek részére juttatta el élelmiszer adományát Komárom-Esztergom megyébe.

A Coop Segély Alapítvány a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén is 6548 „különleges ellátást igénylő” gyermek étkeztetését segíti országszerte. Az Alapítvány az adományozási program keretében valamennyi, állami gondozásban élő különleges szükségletű gyermeket – három év alatti, illetve kortól függetlenül fogyatékos és tartós beteg – támogatja függetlenül attól, hogy intézményben vagy nevelőszülőknél nevelkedik. „Komárom-Esztergom megyében 183 főt támogatunk, 2,013 tonna súlyú, 3 db raklapnyi élelmiszeradománnyal. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, mellyel példát kívánunk nyújtani más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra” – emelte ki Dr. Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke a Názáret Szociális Szolgáltató Környei Lakásotthonában tartott, adományátadással egybekötött sajtótájékoztatón.

Az eseménysorozat megyei sajtótájékoztatóján Dr. Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke jelképesen átadta az élelmiszeradományt Metka Katalinnak, a Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai és Gyermekvédelmi Szakszolgálati Intézmény igazgatójának, aki gondoskodik annak elosztásáról.

„Az Alapítvány a támogatását COOP saját márkás termékekből összeállított adományokon keresztül valósítja meg. Az adománycsomagba hosszú szavatossági idővel rendelkező alapélelmiszerek (liszt, cukor, tej, tészta, rizs stb.) kerülnek. A termékek minőségéért a COOP üzletlánc felelősséget vállal és egyben gondoskodik az adományok megyei szintű logisztikai elosztásáról, ezzel is csökkentve az Alapítvány kiadásait” – mondta Fekete Tamás, a VAKOM Zrt. vezérigazgatója.

Metka Katalin, a Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai és Gyermekvédelmi Szakszolgálati Intézmény igazgatója az adomány átvétele után elmondta, hogy folyamatosan keresik a lehetőségeit annak, hogy a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedők minél teljesebben, minőségi életet élhessenek minél jobb körülmények között. „ Sok segítségre van szükségük ezeknek a gyermekeknek, ezért köszönjük a COOP-nak, hogy segít” – tette hozzá.
Hanesz József, a Komárom-Esztergom Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője hangsúlyozta a Coop Segély Alapítvány gyerekek felé történő segítségnyújtásának fontosságát. „Ezúton kérem a COOP üzletláncot, hogy ez az együttműködés maradjon meg továbbra is, melynek csak kedvezményezettjei vannak, mégpedig a gyerekek” – mondta Hanesz József.
„A COOP-nál dolgozók tisztában vannak azzal, hogy mivel kereskednek, mit értékesítenek, mellyel a vásárlók biztonságot és biztos kiszolgálást kapnak” – kezdte hozzászólását az üzletláncról Czunyiné dr. Bertalan Judit, Országgyűlési képviselő, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, majd a társadalmi munkájukról nyilatkozott igen elismerően. „Mindenki csak annyit és azt tudja adni, ami a szívében van” – hangsúlyozta a kormánymegbízott asszony, annak kapcsán, hogy a COOP-nak véleménye szerint nagy felelősség van a vállán, hiszen jelen van az emberek mindennapjaiban. Ezt igazán példamutatóan viseli az üzletlánc, hiszen környezetéről folyamatosan gondoskodik. „Ha van, akkor ad. Ez azért nagy szó, mert manapság a másik emberhez való lehajolás, a segítő jobb nyújtása kezd hiányozni a társadalomból, annak ellenére, hogy ettől lehetnénk igazán nagyok és gazdagok. A COOP ezen társadalmi programja erről szól, ami azt bizonyítja számomra, hogy mindig van, aki segít és bármiből lehet adni. Ennek a programnak van értelme, szemben a ma tapasztalható, más segélyakciókkal” – fűzte hozzá Czunyiné Dr. Bertalan Judit.
„Önkormányzatunk és a Caritas szervezetünk lehetőségeihez mérten segíti a rászorulókat. Egyetértek azzal az elvvel, hogy „duplán ad ki gyorsan ad”, ez a Coop Segély Alapítvány esetében nagyon is igaz” – fogalmazott Dr. Árendás József, Önkormányzati képviselő, az Egészségügyi- és Szociális Bizottság elnöke, valamint a Környei Katolikus Caritas vezetője. Továbbá elismerően nyilatkozott a COOP üzletláncról, hiszen boltjaikban lehetőséget biztosított számukra húsvéti adománygyűjtésre. „Nem volt még ilyen sikeres gyűjtésünk” – tette hozzá. „Nem feladatuk, de felelősen végzik társadalmi munkájukat is, mellyel kivételnek számítanak, hiszen a mai világban egyre kevesebbet találkozni hasonló magatartással” – zárta beszédét Dr. Árendás József.


„Ez a mai esemény az együttgondolkodást jelenti számomra, hiszen közös cél megvalósításában segít az üzletlánc” – jelentette ki Tóth Csaba, a Názáret Szociális Szolgáltató vezetője. Majd így folytatta: „család helyett családjai vagyunk annak a 450 gyermeknek, akik nálunk nevelkednek, függetlenül attól, hogy különleges szükségletűek vagy sem. Ők már sok mindent átéltek, nélkülöztek, legfőképpen élelmiszerben mielőtt hozzánk kerültek. Pedig élelem az mindig kell, az élet meghatározó része. Sok esetben nem tudják még az egyes zöldségek, gyümölcsök, nevét sem. Nálunk ezeket megtanulhatják, és megélhetnek sok élethelyzetet, megfelelő körülmények között. Ehhez a munkánkhoz járul hozzá a COOP az adományozásával. Az ilyen alkalmak során kapnak pluszt a gyermekek, hogy együtt vannak azokkal, akik adományoznak, ráadásul nem kötelességből, hanem jóérzésből teszi ezt” – emelte ki Tóth Csaba.
Néhány ott élő gyermek verssel és énekes előadással lepte meg az adományátadási esemény résztvevőit, melyek szövegét saját maguk alkották meg. Jó olyan gyermekeket látni és hallani, akik olyan bölcs gondolatokat közvetítetnek, amelyet az érett felnőttek közül is kevesen. Jó helyen vagytok gyerekek, tényleg igazi családban, ahol tehetségetek kibontakozhat. Nagy szeretet, amit ma kaptunk tőletek, ez több annál amire számítottam – mondta meghatódva Dr. Zs. Szőke Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.