Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. Március 05. 09:42, csütörtök | Helyi

Megfelelő alkatrész megfelelő időben a megfelelő helyen

Megfelelő alkatrész megfelelő időben a megfelelő helyen

A-tól – Z-ig, avagy az alapcsavartól a zárt anyáig
A Ferdinand Gross Hungary Kft. fennállásának 10. évfordulóját ünnepli

A csavarok és kötőelemek, valamint szerelési aprócikkek és fogyóeszközök nagykereskedelmével foglalkozó stuttgarti székhelyű Ferdinand Gross GmbH tíz éve alapította magyarországi leányvállalatát, mely 2014 január elseje óta a Tatabányai Ipari parkban található központjából szolgálja ki ügyfeleit.

„Meghallgatjuk partnereink igényeit, pontosítjuk a részleteket és személyre szabott ajánlatot teszünk, így járunk el minden esetben” - mondta Szilágyvári Péter ügyvezető igazgató. Éppen ezért a cég vevői számára mindig egyedi szolgáltatásokat tud nyújtani.

A vállalkozás az elmúlt évtizedben a kötéstechnika innovatív specialistájaként a piacvezetők közé lépett, tevékenységét a hagyományos értékekre, az elégedett munkatársakra és a szakmai tudásra alapozza.

A cég 2005-ös alapítása óta stabil ügyfélkört épített ki, partnerei elsősorban a járműgyártás, a finommechanika és az elektrotechnika területén, a gép- és berendezésgyártásban tevékenykednek. A termék- és szolgáltatás portfólióba a kötéstechnikán kívül beletartozik a rajz alapján történő alkatrészgyártás, műszaki jellegű cikkek, valamint szerszámok és vegyi termékek beszerzése és forgalmazása.

A cég filozófiája szerint a termékeket nem a végfelhasználónak kell elsősorban raktározni, éppen ezért mintegy 100.000 szabványos alkatrészt, 24.000 vevőspecifikus alkatrészt és 11.000 szerszámot tart folyamatosan készleten. Ez biztosítja a hátteret a mindenkori kereslet legoptimálisabb kiszolgálásához.

Az átlagos napi áruforgalom a kimenő és bejövő áruk tekintetében egyaránt 5 tonnát tesz ki, a tatabányai telephely foglalkoztatottainak száma 22 fő, éves forgalma 4,5 millió euro, azaz közel 1,4 milliárd forint.

A vállalatcsoport specialitása a C-termék (csavarok és kötőelemek, valamint szerelési aprócikkek és fogyóeszközök) menedzsment, melyet egy egyedülállóan alkalmazott logisztikai megoldással, az ún. KANBAN-rendszerben is biztosít partnerei számára. A C-termékek teljes körű menedzsmentje lehetővé teszi a vevők beszerzési költségeinek akár 70 %-os csökkentését is.

A helyszínekre megfelelő számú előre töltött tárolót szállítanak, ezek cseréjével biztosítható, hogy valóban soha ne fogyjon el az adott alkatrész a felhasználónál. Jelenleg több mint 60 raktárhelyen 8000 KANBAN tároló kihelyezéséről és folyamatos ellátásáról gondoskodik a magyarországi cég. A teljes körű KANBAN-rendszert több mint 30 elégedett ügyfél használja.

A Ferdinand Gross legújabb fejlesztése a FALCON, egy alkalmazás, amely jelenleg a világon egyedülállónak számít. A FALCON egy böngésző alapú program, melynek segítségével az összes KANBAN raktárhelyet megjelenítheti a felhasználó, ilyen módon az alkalmazás segítségével végtelenül egyszerűen tud navigálni a polcrendszerben.
A felhasználó sokkal kényelmesebben és célirányosabban tudja ellenőrizni C-termékeinek felhasználását. A folyamat könnyen áttekinthetővé válik, beleértve a felhasználást, a forgási sebességet, az árakat, és az egyes KANBAN tárolók koordinátáit. A FALCON okostelefonra és táblagépre letölthető alkalmazás formájában is elérhető az ügyfelek számára.

„The excellent s|crew”, a cég szlogenje egyben tisztelgés a kiváló csapatot alkotó kollégák előtt. A vállalat jövőbeni sikerei érdekében is épít munkavállalóira. Ahogyan azt Szilágyvári Péter ügyvezető elmondta: „Mi folyamatosan annak tudatában dolgozunk, hogy egy vállalkozás csak annyira lehet sikeres, amennyire munkatársai azzá teszik. Azon vagyunk, hogy kollégáink azonosulni tudjanak a vállalat céljaival, motiváltak legyenek és hozzáértésükkel, szakmai felkészültségükkel járuljanak hozzá ezen célok eléréséhez.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.