Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Február 23. 18:06, szerda | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Meghaladta idén a 21 500-at a határsértők száma

Meghaladta idén a 21 500-at a határsértők száma

Meghaladta a 21 500-at idén a határsértők száma - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 csatornán.

Bakondi György hozzátette: eddig 81 ember ellen indítottak eljárást embercsempészet miatt.

Napi rendszerességgel komoly nyomás alatt áll a magyar határ - fogalmazott, hozzátéve: a rendőrök és polgárőrök mellett a honvédség is folyamatosan részt vesz a határvédelemben.

A belbiztonsági tanácsadó szerint nem ritka, hogy 30-40-50 tagú csoportokban érkeznek az illegális migránsok, az embercsempészek pedig nem ritkán taktikai, titkosszolgálati módszereket alkalmaznak. Ennek ellensúlyozására nemcsak határőrizeti erőfeszítéseket tesznek, hanem közös járőrözéseket is tartanak a szerb hatóságokkal és intenzív bűnügyi információcserét is folytatnak velük - ismertette.

Az illegális migráció utánpótlásával kapcsolatban azt mondta: az adatok nagyságrendi növekedést mutatnak a múlt év hasonló időszakához képest, arra kell számítani, hogy akár Afganisztánból, akár más kibocsátó országból nőni fog az illegális bevándorlók száma, így a balkáni útvonalon is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.