Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Január 29. 10:23, szerda | Helyi

Megjelent a családikedvezmény-kalkulátor

Megjelent a családikedvezmény-kalkulátor

Idén nagyobb kedvezményhez juthatnak azok a családok, amelyek tavaly nem tudták teljesen kihasználni a családi kedvezmény lehetőségeket

A NAV honlapján elérhető kalkulátor segítségével könnyen kiszámítható, hogy 2014-ben mennyivel marad több pénz a családi kasszában.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján (www.nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/kalkulatorok) elérhető családikedvezmény-kalkulátor segítségével egyszerűen kiszámítható, hogy 2014-től a rendszeres bérjövedelemből mekkora adóalap-, illetve járulékkedvezményhez juthatnak a családok. A kalkulátor mellett az is szerepel, hogy kik jogosultak a kedvezményekre és mely családtagok számítanak eltartottnak, illetve kedvezményezett eltartottnak. A havi bér mellett ugyanis ezek az adatok és információk szükségesek a kedvezmény kiszámításához.

A program használatához segítséget nyújtanak az „i” betűvel jelzett ikonok, amelyek minden sor mellett szerepelnek, és részletes magyarázatot adnak a pontos kitöltéshez. A családikedvezmény-kalkulátort a NAV szakemberei különböző képzettségű és szakterületű adózók segítségével tesztelték. Az eredmények azt mutatták, hogy a végleges verzió könnyen használható akár egy középiskolai végzettségű, akár egy egyetemet végzett ember számára, legyen szó gyógyszerészről, erdőmérnökről, vagy humán területen dolgozókról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya