Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2012. Július 31. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megkezdődött a Malév-vagyon kiárusítása

Megkezdődött a Malév-vagyon kiárusítása

Elindult a Malév Magyar Légiközlekedési Zrt. vagyonának nyilvános értékesítése, az első pályázaton például számítógépeket, monitorokat hirdettek meg, négy csomagra osztva, összesen mintegy nettó 84,5 millió forint irányáron – írja a Napi Gazdaság.

A felszámoló a vagyontárgyakat elsősorban csomagonként egyben szeretné eladni, ajánlatot augusztus elsejéig lehet tenni. A Napi Gazdaság információi szerint a közeljövőben további értékesítési pályázatok is megjelennek. A fizetésképtelenné vált légitársaság felszámolása februárban indult el. A Malév felszámolásáról, tartozásainak és vagyonának nagyságáról továbbra sem kívánt nyilatkozni a lapnak a kijelölt felszámoló Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft., illetve a felszámolóbiztos, Varga Jenő. Az utasok kártalanítására a kormány kétmilliárd forintot különített el, korábbi, meg nem erősített lapinformációk szerint a Malév közel kétezer hitelezőnek tartozhat mintegy 160 milliárd forinttal. A társaság vagyona a követelések 1-2 százalékára lehet elég, így a hitelezők többségét hatalmas kár érheti.

A reptér-üzemeltető Budapest Airport Zrt. korábbi közlése szerint neki 4,2 milliárddal maradt adós a Malév. A volt dolgozóknak összesen − a felmondási idő, a végkielégítések és a szabadságok megváltásával együtt − mintegy 7,3 milliárd forinttal tartozik, ebből 1,74 milliárd forint a munkaadói járulék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.