Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2016. Augusztus 31. 08:48, szerda | Helyi

Megnyitották a Coloplast új gyártócsarnokát!

Megnyitották a Coloplast új gyártócsarnokát!

Az egészségügyi termékek piacának meghatározó szereplője, a Coloplast legújabb tatabányai gyártócsarnokának megnyitó ünnepségét augusztus 25-én tartották.

A dániai központtal rendelkező vállalat saját beruházása az új gyár, összértéke meghaladja a hat milliárd forintot.

Az új gyár alapterülete húszezer négyzetméter, amely a legújabb termékcsalád gyártásának ad majd otthont és több száz munkavállalónak biztosít modern, letisztult környezetet.
Kovac Boris, a Coloplast Hungary Kft. alelnöke és ügyvezető igazgatója elsőként köszöntötte Magyarország dániai nagykövetét, Hellebrandt Lászlót, illetve a többi meghívott vendéget, valamint a dolgozókat.

A vezető kiemelte, hogy gyorsan haladtak az előkészületekkel, és maga az építkezés is jó ütemben fejeződött be.

Allan Rasmussen, a Coloplast ügyvezető alelnöke a gyár hazai letelepedésének történetét részletezte, hiszen 2001-ben kezdték meg működésüket Tatabányán. Az elmúlt 15 évben a régió egyik legstabilabb, és ma már a környék egyik legnagyobb munkáltatójának számítanak.
Jelenleg 1400 munkavállalót foglalkoztatnak a harminchatezer négyzetméter alapterületű gyárban, ahol évente több mint 330 millió termék készül, elsősorban többgenerációs sztómaterápiás termékek.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a Coloplast ambiciózus célokat szeretne megvalósítani, és nemcsak kitűzi ezeket, hanem véghez is viszi, hiszen alig szűk egy esztendővel ezelőtt született meg a döntés arról, hogy újabb gyártócsarnokot hoznának létre.

A város vezetője úgy fogalmazott: próbáltak nekik minden segítséget megadni, hogy minél előbb realizálódjon mindez.

Bencsik János országgyűlési képviselő beszédében elmondta: nem gondolta volna tizenöt évvel ezelőtt, hogy a Coloplast ekkora növekedést ér el, és ennyi családnak biztosít majd megélhetést.

Szarka Péter gyárigazgató a cég filozófiájáról tett említést, hiszen egy emberközpontú vállalati kultúrában dolgozhatnak a Coloplastnál az emberek.

Fontos az elkötelezettség, mind a munkavállaló, mind a vezetők részéről, ha tovább szeretnének haladni ezen a sikeres úton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.