Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Augusztus 29. 11:53, hétfő | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

Megnyitották a tanévet

Megnyitották a tanévet

„Nyugodtan szemléljük a változásokat. A változásokhoz idő kell.” - hangzott el Schmidt Csaba nyitóbeszédében, a 2011./12. tanév Városi Tanévnyitó Ünnepségén, melyet a 25 éves Bárdos Gimnáziumban rendeztek péntek délelőtt.

Városi Tanévnyitó Ünnepséget, majd szakmai értekezletet tartottak augusztus 26-án a Bárdos Gimnáziumban. Az ünnepélyen megjelentek Tatabánya nevelési-oktatási és a közművelődési intézmények vezetői, valamint Schmidt Csaba, városunk polgármestere és Dr. Bene Magdolna, címzetes főjegyző is. 

Schmidt Csaba köszöntőjében kijelentette: „Tatabánya városa eddig is és ezután is elkötelezett lesz és többet vállal a szociális és kulturális szektorban.” A polgármester hozzátette: Az oktatás tekintetében a jelentősebb hiányszakmákra kívánnak összpontosítani és egy jobban irányított, a fiatalok elhelyezkedését segítő rendszert szeretnének kidolgozni. Hangsúlyozta a mérnöki és az orvosi képzés fontosságát, mely felé a Bárdos Gimnáziumban most induló reálosztály beindítása jelentős lépésnek bizonyul. A polgármester elmondta, hogy a közeljövőben kevesebb pályázati lehetőség lesz. Az önkormányzat két programot kíván kidolgozni az ősz folyamán. Az egyik az óvodák és bölcsődék hosszabb nyitva tartását szorgalmazza, amelyre egyre növekszik a szülői igény, a másik program pedig a pedagógusok szakmai ösztönzését szolgáló rendszer lesz.
A nyitóbeszédet a Bárdos Gimnázium tanulóinak ünnepi műsora követte. Majd az újonnan megbízott intézményi vezetőket, Patakiné Slezák Ágnest (Kereskedelmi, Vendéglátó Szakközép és Szakiskola), Vargáné Vojnár Katalint (Óvárosi Középiskola és Szakiskola), Kenézné Benyeczkó Ilonát (Váci Mihály Általános Iskola), Gyüszi Lászlót (Városi Könyvtár) és dr. B. Stenge Csabát (városi levéltár), valamint a nyugdíjba vonuló igazgatókat, Dr. Ravasz Évát és Csics Gyulát köszöntötte Schmidt Csaba.
Az ezt követő szakmai értekezletet Ablonczy Dánielné, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke nyitotta meg. Köszöntő szavaiban kérte, hogy továbbra is nyugalommal, biztonsággal és ugyanolyan elkötelezettséggel álljanak a pedagógusok a következő tanévhez, mint azt eddig tették.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya