Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2014. Július 16. 09:02, szerda | Helyi

Megszépül a Gyermekkert Óvoda

Megszépül a Gyermekkert Óvoda

A nyári intézmény-felújítási munkálatok keretében részlegesen felújítják a Gyermekkert Óvoda homlokzatát, a munkálatok már az elmúlt héten elkezdődtek

Tudtuk meg a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Schmidt Csaba. Kilián Géza önkormányzati képviselő megköszönte a polgármesternek, hogy kiemelt gondot fordít a körzet intézményeire is. Schmidt Csaba elmondta: a munkálatok során ötmillió forintból újítják fel azon épületszárnyak homlokzatát, ahol a tavalyi évben kicserélték a nyílászárókat. Erre azért volt szükség, mert az intézmény homlokzatának vakolata több helyen is sérült volt. A nyílászáró-csere után így a szakemberek célszerűnek látták idén a homlokzatfelület megújítását, melynek során 10 cm vastag hőszigeteléssel látják el a falak külső részét, majd újra is színezik azt. A beruházásnak köszönhetően csökkenhet az épület hőenergia-igénye, és megoldódik a homlokzat vakolati problémája is – tette hozzá a polgármester. A munkálatok az elmúlt héten kezdődtek, és várhatóan a hónap végére fejeződnek be. Kilián Géza önkormányzati képviselő szólt arról, hogy megítélése szerint az önkormányzat komoly figyelemmel van a város intézményeinek felújítására. Úgy vélte, ez nagyon fontos az óvodák esetében, hiszen ez az életkor meghatározó a gyerekek életében, ezért szükséges a jó körülmények biztosítása. Kilián Géza megköszönte Schmidt Csaba polgármesternek, hogy kiemelt gondot fordít a körzet intézményeire is. A homlokzati nyílászárók cseréjét a tavalyi évben már elvégezték a szakemberek az intézményben, míg az „Óvodafejlesztés Tatabányán 2012” című projekt keretében az óvodapedagógusok továbbképzése valósult meg, az óvoda játszóudvarára pedig egy létrával ellátott csúszdatornyot helyeztek ki. Mint ismeretes, az idei évben 293 millió forintot költ Tatabánya a városi intézmények felújítására. Az oktatási-nevelési intézményekben a beruházások nagy részét a nyári szünetben végzik a szakemberek. Az óvodák idén mintegy 35 millió forintból újulnak meg Tatabányán – emelte ki a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.