Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 30. 18:10, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megszűnnek a roamingdíjak a Nyugat-Balkánon

Megszűnnek a roamingdíjak a Nyugat-Balkánon

Megszűnnek a roamingdíjak a nyugat-balkáni országok között csütörtöktől - közölte Milan Dobrijevic, az illetékes szerb minisztérium államtitkára kedden.

Mint mondta: Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Észak-Macedónia és Albánia 2019 áprilisában állapodott meg arról, hogy eltörlik a telefonos barangolási díjat egymás között. Ez azt jelenti, hogy a hívások kezdeményezése, a szöveges üzenetek küldése és az adathasználat is ugyanannyiba fog kerülni az érintett térségben, mint a felhasználó saját országában.

A nyugat-balkáni országok 2014-ben egyeztek meg, hogy előbb csökkentik, majd teljesen eltörlik a roamingdíjakat a régióban. A lépést a jószomszédi viszony melletti elköteleződésnek tekintik a felek, valamint a kapcsolatok további erősödését várják tőle.

Címkék: balkán, roaming

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).