Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2014. Augusztus 08. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megszűntek a trafikrablások

Megszűntek a trafikrablások

Az országgyűlési választások óta szinte elvétve követnek el bűncselekményeket az ország dohányboltjai ellen, míg korábban volt olyan időszak, amikor naponta két eset miatt is eljárás indult. A szakértő szerint a politikának jelentős szerepe volt a jelenség kialakulásában - írja a Magyar Nemzet.

A múlt év majd minden napjára jutott egy trafikbűncselekmény – tudta meg a lap az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Az adatok szerint 2013 júniusának vége és 2014. július elseje között 358 bűntettet jegyeztek fel. Az esetek nagyjából felében betörés miatt indult eljárás; közel száz alkalommal rablás gyanúja merült fel, két-két tucat esetben pedig lopás, rongálás és csalás kapcsán kellett tisztázni a körülményeket. Némely ügyekben sikkasztás, kényszerítés, kifosztás vagy garázdaság miatt vette kezdetét a hivatalos eljárás.

A rendőrségi adatokból három érdekesség olvasható ki. Mindenekelőtt az, hogy az ügyek háromnegyedében ismeretlen személy követte el a cselekményt, 91 eljárásban ugyanakkor nem volt kérdéses a nyomozó hatóság előtt, kihez köthető a bűncselekmény. Másodszor az emelhető ki, hogy az esetek harmadát a fővárosban és Pest megyében jegyezték fel, miközben egyes megyékben jóformán ismeretlen fogalom a trafikbűncselekmény.

Tolnában tizenkét hónap alatt például két ügy indult, Csongrádban három, Szabolcsban és Jász-Nagykun-Szolnokban pedig összesen négy-négy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.