Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Augusztus 28. 08:55, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Megszüntetnék a kommunális adót

Megszüntetnék a kommunális adót

A Fidesz Tatabányai Csoportjának irodája előtt Hidas János a szervezet alelnöke és Magyarné Kocsis Andrea, a Fidesz megyeszékhelyi képviselőcsoportjának vezetője jelentette be.

Hidas János elmondta, hogy az adónem bevezetésére kényszerhelyzetben került sor, hiszen a korábbi szocialista kormányzási időszak szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikája tönkre tette az országot, így az önkormányzatokat is nehéz helyzetbe sodorta. A Fidesz városi alelnöke emlékeztetett arra, hogy a 2002 és 2010 közötti szocialista kormányzás idején megduplázódott a munkanélküliség, az államadósság, a magyar családokat betemette a devizahitel, és két és félszeresére emelkedtek a rezsiköltségek. Ezek a tények mind hozzájárultak ahhoz, hogy az önkormányzat a helyi emberek segítségét, együttműködését kérje saját lakókörzetük fejlesztéseihez – hangsúlyozta Hidas János, aki aláhúzta: a szocialisták már többször bebizonyították, alkalmatlanok közösség ügyeinek intézésére.

Magyarné Kocsis Andrea ismertette, hogy két éve bevezetett kommunális adó ezen idő alatt 110 millió forintot jelentett, amelynek minden egyes forintjához az önkormányzat is hozzátette a maga egy forintját. Ennek eredményeként épülhettek, újulhattak meg a lakókörzetekben az utak, a járdák, a játszóterek – tette hozzá. A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, a jövő évtől azért kezdeményezik a kommunális adó megszüntetését, mert a gazdasági fellendülésnek köszönhetően a város iparűzési adója megnövekedett, a település gazdálkodását pozitív irányba mozdította el a kormány adósságátvállalása, s ezek a momentumok hozzájárultak Tatabánya egyébként is határozott, ésszerű pénzügyi gazdálkodásának stratégiai megerősítéséhez. Magyarné Kocsis Andrea rámutatott: a rezsicsökkentések után a kommunális adó megszüntetése is azt jelzi, hogy jó irányba halad az ország, a kormány és az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy könnyebb legyen a tatabányai emberek élete.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

2024. Július 25. 07:43, csütörtök | Belföld

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

2024. Július 25. 07:41, csütörtök | Belföld

Új vasútvonal épül Szeged és Temesvár között

Magyarország és Románia közlekedési megállapodást írt alá, amelynek értelmében megkezdik a Szeged és Temesvár közötti vasútvonal építésének előkészületeit, valamint 2027-ig újabb határátkelőhelyet létesítenek

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.