Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Szeptember 06. 16:40, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: tatabanya.hu

Megújult Állatvédelmi Őrszolgálat

Megújult Állatvédelmi Őrszolgálat

Új formában, közhasznú minősítéssel rendelkező egyesületként folytatja munkáját az Állatvédelmi Őrszolgálat Közhasznú Egyesület.

A megújulásra hatékonyságuk növelése érdekében volt szükség. A kezdeményezés szervezőjét, Takács Jánost választották elnöküknek.

Az egyesület célja, Tatabánya közigazgatási területén az állatokkal való megfelelő bánásmód figyelemmel kísérése. Fontosnak tartják az állatok védelmére vonatkozó jogszabályok betartásának elősegítését, azok megsértésének felderítését és a hatáskörrel rendelkező helyi szervekkel való együttműködést. Kiemelt figyelmet fordítanak a humánus állattartás szemléletének kialakítására, erre vonatkozóan az általános iskolákban is felvilágosító munkát szeretnének folytatni. Leendő telephelyükön szabad mozgásteret és természetes körülményeket kívánnak teremteni védenceik számára. Telephelyükre előre egyeztetett időpontokkal, csoportokat várnak, akár helyszíni előadásokkal is tanítva, szórakoztatva az ott megjelenteket. Leendő tagjaik közé várnak mindenkit, akik a fenti célok elérésében tevékenyen részt kívánnak venni. Az egyesület elérhetősége: Takács János elnök, ingyenesen hívható Zöld Szám: 06-80/630-015.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.