Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Január 24. 10:33, péntek | Helyi

Megvalósuló és induló uniós pályázatok a Szent Borbála Kórházban

Megvalósuló és induló uniós pályázatok a Szent Borbála Kórházban

A napokban zárult a koraszülöttek életben-maradási esélyeit növelő uniós pályázat a tatabányai Szent Borbála Kórházban

15 éve nem volt a mostanihoz hasonló nagyszabású orvostechnikai és informatikai fejlesztés az intézmény koraszülött részlegén. Az orvostechnológiai és informatikai fejlesztéssel magas színvonalú koraszülött-ellátást biztosító feltételek kiépítésére került sor.
Összesen mintegy 160 millió forint értékű fejlesztés valósult meg kórházunk Perinatális Intenzív Centrumában (PIC). A beruházás révén a koraszülött részleg eszközparkjának 35%-a megújult. Harmincnyolc új műszer beszerzése valósult meg: a multifunkciós betegőrző monitorok 100%-a, az inkubátorok 66%-a korszerűsödött, a lélegeztetőkészülékek mintegy 41%-a új beszerzés.
A pályázatban érintett 12 ágyas PIC III. részleg kis súlyú, problémás koraszülötteket, illetve egyéb betegségekkel, rendellenességgel született újszülötteket, fiatal csecsemőket lát el. A 2012-ben lezajlott struktúraátalakítás követően, a rizikós szüléseket vagy koraszüléseket – a progresszív ellátás keretében – 56 településről, valamint igény szerint távolabbi városokból, falvakból is in utero (anyaméhben) mentő szállítja kórházunk Szülészeti Osztályára. Kórházon kívüli szülés esetén a csecsemőt és anyát speciális team juttatja el intézményünkbe.
A beruházások eredményeképpen csökkenhet a koraszülött, újszülött kori halálozás és a szövődmények előfordulása. Az új műszerek és a biztonságos kezelés nem csupán a koraszülött életben maradási esélyeit garantálja, hanem azt is, hogy károsodás nélkül érje el a gyermekkort, nőjön fel.
Beruházásaink tovább folytatódnak 201-ben. Létrehozzuk a sürgősségi osztályunkat is!
A tatabányai Szent Borbála Kórházban jelenleg minden fekvőbeteg osztályon, ahol ügyelet van szervezve, sürgősségi ellátás zajlik. Ez a betegszállítás, mentés és a betegbiztonság szempontjából elmarad a sürgősségi minimális követelményektől. A tervezett sürgősségi ellátás fejlesztésére induló projekt 22 hónap alatt, bruttó 1.179.006.122 Ft-ból kerül megvalósításra. A Szent Borbála Kórház a projektet egyedül, konzorciumi partnerek nélkül valósítja meg.
A projekt indulását dr. Völlner Pál államtitkár és Bencsik János országgyűlési képviselő, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott asszony jelentette be. A sajtótájékoztatón még részt vett: Schmidt Csaba a város polgármestere, Michl József Tata polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.