Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2012. Augusztus 24. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Menni vagy nem menni - ne legyen létkérdés

Menni vagy nem menni - ne legyen létkérdés

A kormányzat azért dolgozik, hogy a fiatalok számára ne legyen nyomasztó egzisztenciális kérdés annak eldöntése, hol éljék le az életüket: külföldre menjenek dolgozni, vagy inkább itthon maradjanak.

Hangsúlyozta szerdán Kőszegen Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, megnyitva a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű közéleti rendezvénysorozatot.

A legjobb az lenne, ha a menni és a hazatérni nem lennének egymást kizáró fogalmak, ha a fiatalok szabadon dönthetnének és minél többüknek lehetősége lenne egy időt külföldön tölteni, majd a tapasztalatokkal gazdagodva hazatérni - mondta Balog Zoltán.

Ehhez megfelelő életpálya programokra, ösztöndíj-rendszerre, magas színvonalú felsőoktatásra, a fiatal vállalkozók támogatására és új munkahelyekre van szükség - fűzte hozzá.

A fiatalok külföldi tanulását olyan programokkal lehet segíteni, mint például az Erasmus - jegyezte meg. Ugyanakkor a magyarországi felsőoktatásban tanuló külföldi diákok létszámának növelését is komoly értéknek nevezte, hozzátéve, hogy ezért 2020-ig a jelenleg nálunk tanuló 20 ezer diák létszámát meg kívánják háromszorozni.

A Tranzit - Fesztivál a határon közéleti találkozót tizenkét év szünet után rendezi meg ismét Kőszegen a Kommentár alapítvány.

A következő három napban a közélet, a gazdaság, a nemzeti és kisebbségi kérdések iránt érdeklődő, zömmel egyetemista fiatalok, ismert politikusokkal, gazdasági szakemberekkel, oktatókkal, közéleti emberekkel találkozhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak