Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. November 21. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Merkel és Hollande november 25-én Párizsban egyeztet a terrorellenes küzdelemről

Merkel és Hollande november 25-én Párizsban egyeztet a terrorellenes küzdelemről

Anegla Merkel német kancellár november 25-én Párizsban Francois Hollande francia államfővel a terrorizmus elleni együttműködésről egyeztet, az egy héttel ezelőtti 130 áldozattal járó párizsi merényletek nyomán

- jelentette be pénteken a párizsi német nagykövetség. A francia elnök jövő kedden Washingtonban Barack Obama amerikai elnökkel, csütörtökön pedig Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozik, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni közös katonai fellépésről egyeztessenek. Francois Hollande a két találkozó között fogadja szerdán Párizsban a német kancellárt egy kötetlen vacsora keretében.

A parlament két házának hétfői együttes ülésén elmondott beszédében Francois Hollande jelezte, hogy egységes, kiszélesített koalíciót szeretne létrehozni az Iszlám Állam ellen Szíriában és Irakban. A terrorszervezet vállalta magára a november 13-án hét párizsi helyszínen elkövetett merényletsorozatot.

Címkék: hollande, merkel, párizs, terror

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.