Városlista
2024. augusztus 10, szombat - Lörinc

Hírek

2013. Április 18. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi az oka a műtét közbeni ébrenlétnek?

Mi az oka a műtét közbeni ébrenlétnek?

Képzelje el, hogy a műtőasztalon egyszer csak felébred az altatásból. Ezt hívják altatás közbeni éberségnek, ami miatt később a páciens fel tudja idézni a műtét közben történt eseményeket. De mi ennek az oka? Kiderül a Fox News cikkéből.

Az altatás közbeni éberség oka lehet a készülék meghibásodása, vagy azoknál, akiknek az altató gyógyszer hatására felgyorsul anyagcseréjük, ez is egy kiváltó ok lehet. Bizonyos műtéteknél még nagyobb a kockázat.

'A kritikus állapotú betegeknél, akiknek sürgős műtétre - szívműtétre vagy akár császármetszésre - van szükségük, meg kell találni azt az egyensúlyt az altatógyógyszereknél, ami megfelelő mennyiségű az éberség elkerülése érdekében, de nem is túl sok' - mondta Dr. Morris Brown, aneszteziológus.

Az aneszteziológus fő célja, hogy a műtét fájdalom-és stresszmentes legyen a beteg számára. A műtét közbeni éberség a páciensek legnagyobb félelme, de a szakember szerint ez nem történik meg túl gyakran. A műtőasztalon lévő betegek mindössze 0,1-0,2 százalékánál fordul elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 10. 09:34, szombat | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól

Másodfokú hőségriasztás lép életbe az ország egész területén vasárnaptól péntek éjfélig

2024. Augusztus 10. 09:27, szombat | Belföld

Mol: az utóbbi években jelentősen nőtt a Magyarországon előállított bioüzemanyagok mennyisége

Már évi több mint 200 ezer tonna bioüzemanyag előállítására képes a Mol résztulajdonában álló Rossi Biofuel Zrt. - közölte a Mol az MTI-vel.

2024. Augusztus 09. 16:45, péntek | Belföld

Így készült az idei Szent István-napi kenyér

A hagyomány és a megújítás kovászából sült az idei Szent István-napi kenyér és Innovatív kenyér, amelyeket a Szent István Nap helyszínein is megkóstolhatnak a látogatók.

2024. Augusztus 09. 08:08, péntek | Belföld

KSH: júliusban 4,1 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest

2024. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).